TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okan Buruk'tan Young Boys maçı sonrası açıklama: "Maçı kazanmayı hak etmedik"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu’nda Young Boys'a elenmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, "Daha iyi oynamayı beklerdim. Maçın bütün bölümlerine baktığımızda maçı kazanmayı, turu geçmeyi hak etmedik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Young Boys maçı sonrası açıklama: "Maçı kazanmayı hak etmedik"

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu ikinci maçında İsviçre ekibi Young Boys'a 1-0 mağlup olan Galatasaray, turnuvaya veda etti. Maçın ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak takımın hocası olarak çıkmak isterdim. Çünkü ülkemizi temsil etmeyi hayal ediyorduk. Bu yüzden üzüntülüyüz. Özellikle ilk yarıda yavaş oynadık, topu öne doğru taşıyamadık. Oyun kurmada sıkıntılar yaşadık. Savunmadan topu taşımada zorlandık ve daha çok üretmemiz gerekiyordu. Taraftarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"En Büyük Sıkıntımız Konsantrasyon Eksikliği"

Buruk, takımın en büyük sorununun konsantrasyon eksikliği olduğunu vurgulayarak, "İki senelik dönemde en çok derbi kazanan biziz. Ancak bu tür maçlarda rakiplerimiz kadar maça odaklanmadığımızı ve mücadele etmediğimizi düşünüyorum. Bu oyunun fazlasını Bayern Münih’e karşı oynadık, burada da daha ciddi şekilde devam etmemiz gerekir. Konsantrasyon eksikliğini gidermek için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Mağlubiyetin Sorumluluğu Bende"

Buruk, mağlubiyetin sorumluluğunun kendisinde olduğunu belirterek, "Oyuncularımın iyi niyetinden şüphem yok. Ancak konsantrasyon eksikliği bazen herkeste olabilir. Bu eksiklikleri gidermek benim sorumluluğumda. Davinson Sanchez’in yokluğunu hissettik, transferlerle kadro yapımızı güçlendireceğiz" diye konuştu.

"Avrupa Ligi'nde Hedeflerimize Devam Edeceğiz"

Maç sonrası değerlendirmesinde, takımın Avrupa Ligi'nde yeni hedefler belirlediğini söyleyen Buruk, "25. şampiyonluk ve 5. yıldız hedeflerimize Avrupa Ligi'nde de devam edeceğiz. Bugün için üzgünüz, hayalimiz ve hedefimiz farklıydı ama Avrupa Ligi’nde yeni başarılarla devam edebiliriz" dedi.

"Turu Geçmeyi Hak Etmedik"

Buruk, hatalı bir ilk 11 çıkarıp çıkarmadığıyla ilgili soruya yanıt vererek, "Maçın bütün bölümlerine baktığımızda turu geçmeyi hak etmedik. Takım olarak kötü oynadık ve daha iyi oynamamızı beklerdim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.