TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsviçre, İtalya'yı devirip çeyrek finale yükseldi

EURO 2024 son 16 turunda İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup ederek ilk çeyrek finalist oldu. Ruben Vargas, bir gol ve bir asistle maçın yıldızı seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
İsviçre, İtalya'yı devirip çeyrek finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek finale yükselen takımlar belli oluyor. Son 16 turunda İsviçre, İtalya'yı 2-0 yenerek ilk çeyrek finalist olan takım oldu.

İSVİÇRE HAKİMİYETİ VE VARGAS'IN YILDIZI PARLADI:

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta İsviçre, ilk andan itibaren oyunu kontrol altına aldı. Yüzde 70'leri aşan topla oynama yüzdesiyle İtalya kalesini zorlayan İsviçre, 37. dakikada Freuler'in golüyle 1-0 öne geçti.

Eski günlerinden uzak kalan İtalya, ilk yarıda etkili bir atak kuramadı ve isabetli şut çekemedi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan İsviçre, 46. dakikada Vargas'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Maçın kalan bölümünde İtalya'nın atakları sonuçsuz kaldı ve İsviçre 2-0 galip gelerek çeyrek finale yükseldi.

Maçın yıldızı seçilen Vargas, bir gol ve bir asistle İsviçre'nin galibiyetinde kilit rol oynadı.

MURAT YAKIN'IN BAŞARISI DEVAM EDİYOR

Teknik direktörlüğünü Murat Yakın'ın yaptığı İsviçre Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üst üste ikinci defa çeyrek finale kalma başarısı gösterdi. Turnuvaya 6. kez katılan İsviçre, EURO 2020'den sonra ikinci kez çeyrek final bileti aldı.

ÇEYREK FİNALDE İNGİLTERE VEYA SLOVAKYA

İsviçre, çeyrek finalde İngiltere-Slovakya maçının galibiyle karşılaşacak. Müsabaka 6 Temmuz'da oynanacak.

SON ŞAMPİYON İTALYA EURO 2024'E VEDA ETTİ!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) son 16 turunda büyük bir sürpriz yaşandı. Son şampiyon İtalya, İsviçre'ye 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Son 4 Avrupa Şampiyonası'nda en az çeyrek final görmeyi başaran İtalyan milli takımı, bu kez büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 2008 ve 2016'da çeyrek final, 2012'de final ve 2020'de ise şampiyonluk elde eden İtalya, bu kez son 16 turunda elendi.

İSVİÇRE'DEN TARİHİ GALİBİYET

İsviçre ise 31 yıllık bir hasreti sona erdirdi. Rakibine karşı bir önceki galibiyetini 1993'te FIFA Dünya Kupası elemelerinde 1-0'lık skorla alan İsviçre, EURO 2024'te de 2-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla İsviçre, İtalya karşısında 11 maç sonra galip gelmiş oldu.

MAÇ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Almanya'nın ev sahipliğinde oynanan maç, İtalya'nın farklı kentlerinde kurulan dev ekranlarda binlerce İtalyan tarafından ilgiyle izlendi. Maçın golsüz geçmesi İtalyan taraftarlarını endişelendirirken, İsviçre'nin ikinci yarıdaki golleri büyük hayal kırıklığı yarattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.