TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filenin Sultanlarından Derya Cebecioğlu Kimdir? Boyu Kaç? Hangi Takımda Oynuyor?

Milli voleybolcu Derya Cebecioğlu Filenin Sultanları’nın Çin karşısında performansını ortaya koyduğu maçta önemli katkılar sağlayarak dikkatleri üzerine çekti. Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Derya Cebecioğlu büyük beğeni topladı. Peki, Derya Cebecioğlu kimdir, kaç yaşında, boyu kaç, hangi takımlarda oynadı?

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
Filenin Sultanlarından Derya Cebecioğlu Kimdir? Boyu Kaç? Hangi Takımda Oynuyor?

24 Ekim 2000 tarihinde Mersin’de doğan Derya Cebecioğlu, genç yaşta başladığı voleybol kariyerinde önemli başarılara imza atmıştır. Voleybola VakıfBank altyapısında başlayan Cebecioğlu, kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Derya Cebecioğlu boy

Şu anda 1.81 metre boyunda olan Cebecioğlu, Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Sultanlar Ligi'nde VakıfBank'ta smaçör olarak oynamaktadır.

derya cebecioğlu çin maçı

Derya Cebecioğlu'nun voleybol kariyeri, birçok ulusal ve uluslararası başarıyla doludur. VakıfBank Genç Takımıyla üst üste iki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadıktan sonra, 2014 yılında Küçükler Milli Takımı ile Balkan şampiyonu olma başarısını elde etti. U18 ve U20 Milli Takımları ile dünya dördüncüsü olan kadrolarda yer aldı. Ayrıca, U19 Milli Takımı ile Balkan Şampiyonası ikinciliği ve Avrupa Şampiyonası dördüncülüğü yaşadı.

derya cebecioğlu kimdir?

A Milli Takım Başarıları

Derya Cebecioğlu, A Milli Takım ile 2021'de Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi'nde bronz madalya kazandı. 2023 yılında ise Avrupa şampiyonluğu ve Milletler Ligi'nde altın madalya elde etti. VakıfBank A Takımı’na 2018-2019 sezonunda yükselen Cebecioğlu, bu takım ile iki FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, iki CEV Şampiyonlar Ligi, iki Sultanlar Ligi, iki Kupa Voley ve bir Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı.

2018-2019 sezonunda VakıfBank A Takımı’nda başarılı performansını sürdüren Cebecioğlu, 2023-2024 sezonunun ilk yarısında Japonya’nın Kurobe Aqua Fairies takımında kiralık olarak oynadı. İkinci yarıda ise VakıfBank'a geri döndü ve başarılı kariyerine devam ediyor.

Derya Cebecioğlu, 2018 U20 Avrupa Şampiyonası'nda "En İyi Smaçör" ve 2019 U20 Dünya Şampiyonası'nda "En Skorer Oyuncu" ödüllerini kazandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.