TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Busenaz Sürmeneli'nin Paris Olimpiyatları maç programı belli oldu

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları'nda da büyük bir heyecanla bekleniyor. Başarılı boksörün maç programı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
Busenaz Sürmeneli'nin Paris Olimpiyatları maç programı belli oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize altın madalya kazandıran Busenaz Sürmeneli’nin Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki maç programı belli oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcusu olan Sürmeneli, 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda altın madalya kazanarak başarılarına bir yenisini daha eklemişti. Paris Olimpiyatları’nda madalya beklentisinin yüksek olduğu sporcuların başında gelen Sürmeneli, açılış töreninde Türk bayrağını taşıyarak onurlandırıldı.

Başarılı boksör Sürmeneli, 66 kg'da mücadele edecek. İlk turu maç yapmadan geçecek olan milli sporcu, 1 Ağustos Perşembe günü son 16 turunda ringe çıkacak. İlk maçı North Paris Arena'da gerçekleşecek olan Sürmeneli, saat 12:00 - 16:30 - 21:00 arasında ringde olacak. Aynı gün, Buse Naz Çakıroğlu da müsabakalar arasında yer alacak.

Busenaz Sürmeneli Kimdir?

Busenaz Sürmeneli, 26 Mayıs 1998 tarihinde Bursa'da doğdu. Aslen Trabzonlu olan milli boksör, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur. İkiz kardeşi Tuğçenaz ile birlikte büyüyen Sürmeneli, Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak uluslararası arenada dikkat çekti. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda velter sıklet final maçında kazandığı altın madalya, Türkiye'nin olimpiyatlarda boks branşında aldığı ilk altın madalya olarak tarihe geçti.

2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda bir kez daha altın madalya kazanan Sürmeneli, turnuvanın en iyi boksörü seçildi. Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda ve 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar velter sıklette altın madalya kazandı. 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazanan sporcu, Mustafa V. Koç Spor Ödülü’ne de layık görüldü. Sürmeneli, 2024 yılında Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazandı.

Sürmeneli’nin Paris Olimpiyatları'ndaki performansı, büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. Spor tutkunları, 1 Ağustos'ta ringe çıkacak olan başarılı boksörün yeni başarılara imza atmasını umut ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.