TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Busenaz Sürmeneli kimdir? Milli boksörün başarıları ve hayatı

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde Türk bayrağını taşıyan isimler arasında yer aldı. Sosyal medya kullanıcıları ve sporseverler tarafından merak edilen Busenaz Sürmeneli, kariyeri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. İşte, milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin hayatı ve başarıları.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
Busenaz Sürmeneli kimdir? Milli boksörün başarıları ve hayatı

Busenaz Sürmeneli, kariyeri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. İşte, milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin hayatı ve başarıları.

Busenaz Sürmeneli Kimdir?

26 Mayıs 1998 tarihinde Bursa'da doğan Busenaz Sürmeneli, Tuğçenaz adında ikiz kız kardeşiyle birlikte büyüdü. Trabzonlu olan milli boksör, kariyerine Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olarak devam ediyor.

busenaz sürmeli paris olimpiyatları

Kariyerindeki Dönüm Noktaları

2019 Dünya Şampiyonası

Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası'nda finalde Çinli Yang Liu'yu 4-0 yenerek altın madalya kazandı. Bu şampiyonada sırasıyla Avustralyalı Kaye Scott, İtalyan Assunta Canfora, İrlandalı Christina Desmond ve Rusya adına yarışan Saadat Dalgatova'yı mağlup ederek finale yükseldi.

2020 Tokyo Olimpiyatları

Japonya'nın Tokyo kentinde Kokugikan Arena'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda velter sıklet final maçında Çinli rakibi Gu Hong'u 3-0 yenerek altın madalya kazandı. Bu madalya, Türkiye'nin olimpiyatlarda boks branşında aldığı ilk altın madalya olarak tarihe geçti.

2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

İstanbul'da düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazanan Busenaz, ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti. Finalde Kanadalı Charlie Cavanagh'ı mağlup eden Busenaz, turnuvanın en iyi boksörü seçildi.

19. Akdeniz Oyunları

Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda 66 kg'da final müsabakasında Cezayirli Ichrak Chaib'i 3-0 yenerek altın madalya kazandı.

2024 Avrupa Boks Şampiyonası

Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova’yı 5-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Diğer Başarıları

Polonya'nın Nowy Targ kentinde düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı.
Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü 2023 yılında aldı.
2024 yılında Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Busenaz Sürmeneli, uluslararası alandaki başarıları ve milli takımda gösterdiği üstün performansla Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türk bayrağını taşıyacak olması, onun için ve Türkiye için büyük bir gurur kaynağı.

busenaz sürmeli

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.