TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Türkiye rekorunu kırdı

Adana Açık Deniz Su Sporları Spor Kulübü üyesi ve milli sporcu Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda paletsiz 36 metreye dalış yaparak kendi Türkiye rekorunu kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:16
Kaynak: BÜLTEN
Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Türkiye rekorunu kırdı

Adana Açık Deniz Su Sporları Spor Kulübü üyesi, milli sporcu Birgül Erken’in Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda paletsiz 36 metreye dalış yaparak kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırması ve bronz madalya kazanması büyük gurur yaşattı. Adana Açık Deniz Su Sporları Spor Kulübü Kurucu Başkanı Namık Kemal Biçer, Yunanistan'ın Kalamata şehrinde 40 ülkeden 140 sporcunun katımıyla gerçekleştirilen şampiyonada master grubunda yer alan Birgül Erken’i elde ettiği büyük başarısından dolayı tebrik etti. 

Birgül Erken’in ilham verici ve daha nice zaferlerle başarılarını taçlandıracağını inancımız tamdır

Namık Kemal  Biçer, “Temellerini birkaç ay önce attığımız ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan kulübümüzün seçkin üyeleri arasına giren milli sporcumuz Birgül Erken’in Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda kırdığı rekor, cesaretin, disiplinin ve azmin eşsiz bir yansımasıdır. Birgül Erken, sadece derinlere inmekle kalmadı, aynı zamanda hemcinslerine ve tüm dünyaya sınırların sadece zihnimizde olduğunu gösterdi. Birgül Erken’in ilham verici ve daha nice zaferlerle başarılarını taçlandıracağını inancımız tamdır. Birgül Erken ile gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

rekor

“Bu rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege'ye armağan ediyorum”

Birgül Erken, “Kendime ait olan rekoru 2 metre daha geliştirdim ve master kadınlarda dünya üçüncüsü oldum. Bu rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege'ye armağan ediyorum. Bu zorlu yolculukta bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.