TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asil Bostancı; Taraftarıyla barışık, kenetlenmiş bir ‘Adanaspor’ hayalim var

Yeni sezonda üst sıraları hedefleyen Adanaspor’da Kulüp Başkanı Asil Bostancı, “Düşmemeye oynayacak, orta sıraların takımı olmayacak, kenetlenmiş, taraftarıyla barışık bir Adanaspor hayalim var.” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
Asil Bostancı; Taraftarıyla barışık, kenetlenmiş bir ‘Adanaspor’ hayalim var

Yeni sezonda üst sıraları hedefleyen Adanaspor’da Kulüp Başkanı Asil Bostancı, “Düşmemeye oynayacak, orta sıraların takımı olmayacak, kenetlenmiş, taraftarıyla barışık bir Adanaspor hayalim var.” Dedi.

İlkhaber Gazetesi'nden Serhat ŞANLI'nın haberine göre; TFF 1. Lig ekibi Adanaspor, Bolu’da yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Geçtiğimiz sezonu 39 puanla 14. sırada tamamlayan Toros Kaplanı, yeni sezonda üst sıraları hedefliyor. Takımdaki gelişmeler hakkında konuşan Kulüp Başkanı Asil Bostancı, yeni sezon hakkında hayalinin; düşmemeye oynayan, orta sıraların takımı olmayacak, kenetlenmiş, taraftarıyla barışık bir Adanaspor olduğunu söyledi.

Tüm Adana’ya çağrıda bulunan Asil Bostancı, “Adana yanımızda olsun. Taraftarımızı, kentin ileri gelenlerini, STK’ları vs hepsini yanımızda görmek istiyoruz. Benim düşmemeye oynayan, orta sıraların takımı olmayacak, kenetlenmiş, taraftarıyla barışık bir Adanaspor hayalim var.

Burada bir sinerji yaratılmalı ve bu kenti tekrardan ayağa kaldırmalıyız. Adanaspor bu şehrin göz bebeğidir. Turunç ve pamuk Adana’nın ve Adanalının simgesidir. Önce bunu idrak etmeliyiz. Başka Adanaspor yok. Bu takım kötü olursa, en çok taraftar üzülecek.” Dedi.

Henüz geç değil, en az 4 transferimiz daha olacak

Yeni sezon için yapılacak transferler hakkında da konuşan Adanaspor Kulüp Başkanı Asil Bostancı şu açıklamalara yer verdi; “Transfer konusunda henüz geç kalmadık. Kadromuz yeterli değil ve minimum 4 transferimiz olacak. Bunun maksimumuna bakacağız. Alacağımız oyuncular da zaten kamp görmüş olacak. Bir tek belki taktik uygulamada olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Astronomik ücretler, hiç olmayan paralar konuşuluyor. Adanaspor’un parasını çöpe atacak da değiliz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Yabancı kontenjan sınırını da zorlamayı düşünüyoruz. Camiamız sabırlı olsun.

Teknik direktörümüz Sol Bamba

Şöyle spor camiasına baktığımızda, ‘Şöyle transferler oldu, böyle transferler oldu’ vb. söylentiler oluyor. Onların aldığı destekler bizden çok daha yüksek.

2 ve 3. lige destek

TFF’nin yeni başkanlığına seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin, 1. Lig, 2.Lig ve 3.Lig’e verilecek desteğin ciddi şekilde artacağı belirtildi. 1.Lig kulüplerine verilen yıllık 12 milyon TL olan destek 70 milyon TL’ye,  2.Lig kulüplerine verilen yıllık 3 milyon TL olan destek 20 milyon TL’ye, 3.Lig kulüplerine verilen yıllık 2 milyon TL olan destek 15 milyon TL’ye yükseltilecek.

Ülkenin ekonomik durumu ortada.. Transferlere baktığımızda ortada astronomik rakamlar konuşuluyor.  TFF’nin bu konuda yaptığı çalışmalar olumlu.. Bunun daha önce olması gerekiyordu ve gecikmiş bir karar ama yeni yönetimin bunu yapması güzel. Merakla sonucunu bekliyoruz.

Alt yapı

Alt yapıyla ilgili programlarımız, projelerimiz var. Zaten 6 alt yapı oyuncumuzu Bolu’ya kampa götürdük. Hakan Eroğlu, Cem Güzelbay, Azer İpek, Emircan Aksu, Burhan Tüzün ve İsmail Solmaz kampa götürülen isimler..

Alt yapı konusunda çalışıyoruz ama önceliğimiz Adanaspor’a transfer, sponsorluk, taraftar, store.. Tabi alt yapı olmazsa olmazımız. Hemen şunu yapalım demekle olmaz ancak alt yapıyla ilgili çok güzel projelerim var.

Teknik direktörümüz Sol Bamba

Kamp dönemi

Ekibimiz kampta çalışıyor. Yeni teknik heyet takıma ciddi anlamda ivme kazandırdı. Çalışma sistemi çok farklı, bizim hocalarla da konuşuyorum ciddi kondisyon yüklüyorlar. Takımımız çok iyi.. Teknik heyetimizden çok memnunum. İnşallah ligde çok iyi bir sinerji yaratacağız.

Sol bamba

Teknik direktörümüz Sol Bamba bu işi çok iyi yapan birisi. Hırslı, azimli.. Ayrıca hem bizim hem yabancı yardımcı hocalarımız da çok uyumlu bir şekilde çalışıyor. Takımda tam bir aile havası var.

Hiç borcumuz yok

Kulübümüzün hiç borcu yok. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Sponsorluk, reklam gelirleri vs. hepsini tasarladık ve en kısa sürede açıklayacağız. Amacım formamızın her yerini doldurmak istiyoruz. Tozluktan, şorta, formaya varıncaya kadar reklam, sponsorluk vs. doldurmak istiyoruz. Hepsinden ciddi bir gelir bekliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ve sonuca ulaşmak üzereyiz.

Adanaspor hepimizin.. Herkes ortak paydada buluşacak. Hiç kimse kibire, egoya kapılmayacak, herkes birbiriyle kenetlenecek. Taraftarımız arkamda durursa, yapamayacağım hiç bir şey yok. Futbol taraftarla güzeldir. Taraftar olmasa, kulübün hiçbir değeri olmaz. Çünkü bir kulübü yaşatan taraftarıdır.

6+2 yabancı kuralı

Yeni sezonda 6+2 yabancı kuralının olması bizim elimiz de güçlendirdi. Yerli baktığın kadar, yabancı oyuncu da bakıyorsun. Transferlerimiz konusunda 2-3 güne kadar bir sonuç bekliyoruz. İşi bir yere kadar getirdik. Tabi bunu daha rahat yapabilmek için sponsorluk, reklam vs. işlerini halletmemiz lazım.. Örneğin elimizde 100 loca var ve amacım bunların hepsini de satmak. Hedefim bu.. Adanaspor gerekli ilgiyi, alakayı görmemiş.. Biz kenetleneceğiz, bunu sağlayacağız.

Doğukan Emeksiz, Cankat Yılmaz ve Alp Efe Kılıç’ı transfer ettik. Başka transfer konusunda görüşmelerimiz devam ediyor ve zamanı geldiğinde kesin anlaşma olduğunda açıklama yapacağız. Ayrıca benden duyulmayan isimlere de inanmasınlar.

Bizde transferleri piyasaya duyuralım gibi bir futbol şubesi yok. Bazı kulüplerde var işte ‘o futbolcuyla görüşüyoruz, ilgileniyoruz’ vs. böyle olunca da bakıyorsunuz piyasa yükseliyor. Biz transferlerimizi gizlilikle sürdürüyoruz. Bu sezonun günahı bana yazar, eleştirecekseniz beni eleştirin. Elimden gelen her şeyi de yapıyorum.

Takımda yabancı olarak Ciss, Diakite, Dabo, Lukaku, Yepie Yepie var. Teknik direktörün raporuna göre gelen de olabilir, gidende.. Kendisiyle bu konuda toplantılar yapacağız, istişarelerimiz olacak. Sürprizlerle doluyuz.. Her şeye açık olun.

Düşmemeye oynayacak, orta sıraların takımı olmayacak, kenetlenmiş, taraftarıyla barışık bir Adanaspor hayalim var. Tüm Adana yanımızda olsun. Taraftarımız, kentin ileri gelenleri, STK’lar vs hepsini yanımızda görmek istiyoruz.

asil bostancı

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.