TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Andres Iniesta futbola veda etti: Efsane 40 yaşında kramponları astı

Futbol efsanesi Andres Iniesta, 40 yaşında kariyerine nokta koydu. Barcelona ve İspanya Milli Takımı'yla kazandığı sayısız kupayla hafızalara kazınan Iniesta, futbola veda ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
Andres Iniesta futbola veda etti: Efsane 40 yaşında kramponları astı

Futbol dünyasının yaşayan en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen Andres Iniesta, 40 yaşında profesyonel futbolculuk kariyerine son verdiğini açıkladı. Kariyerinde Barcelona ve İspanya milli takımı ile sayısız başarıya imza atan Iniesta, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club'da forma giyiyordu.

BARCELONA KARİYERİ: 16 YIL SÜREN BAŞARI DOLU YILLAR

Andres Iniesta, Katalan devinin altyapısından yetiştikten sonra 2002 yılında Barcelona A takımına yükseldi. 2018 yılına kadar aralıksız olarak Barcelona forması giyen başarılı orta saha oyuncusu, çıktığı 674 maçta 57 gol atıp, 135 asist yaptı. Barcelona ile 9 LaLiga şampiyonluğu, 7 İspanya Süper Kupa, 6 İspanya Kral Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve 3 UEFA Süper Kupa kazandı.

İSPANYA MİLLİ TAKIMI İLE TARİH YAZDI

İspanyol futbolcu, milli formayı 131 kez terletti ve 14 kez rakip fileleri havalandırdı. Iniesta, İspanya’nın 2010 yılında kazandığı Dünya Kupası'nın yanı sıra 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonaları'nda da büyük rol oynayarak iki Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

VİSSEL KOBE VE SON YILLAR NASILDI?

2018 yılında Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan Iniesta, burada da başarılarına devam etti. Japon ekibiyle 134 maçta forma giyen futbolcu, 26 gol ve 25 asistle önemli katkılar sundu. Vissel Kobe ile 1 lig şampiyonluğu ve 2 yerel kupa kazandı.

SON DURAK: EMİRATES CLUB

Kariyerinin son döneminde, Ağustos 2023’te Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a imza atan Iniesta, burada sadece bir sezon forma giydikten sonra futbolculuk kariyerini noktalamaya karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.