TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alcaraz, Wimbledon'da tarihe geçti! Djokovic'i yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu

21 yaşındaki İspanyol raket Carlos Alcaraz, Wimbledon tek erkekler finalinde Sırp tenisçi Novak Djokovic'i 3-0 mağlup ederek üst üste ikinci kez turnuvanın şampiyonu oldu. Alcaraz, bu zaferle toplamda 4. grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
Alcaraz, Wimbledon'da tarihe geçti! Djokovic'i yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu

Teniste sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'ın tek erkekler finalinde heyecan doruk noktasındaydı. Son şampiyon Carlos Alcaraz ile Novak Djokovic, Wimbledon'un prestijli kortunda karşı karşıya geldi. Müsabakada rakibine üstünlük kuran Alcaraz, 6-2, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-0 galip gelmeyi başardı.

Bu zaferle birlikte 21 yaşındaki İspanyol raket, Wimbledon'da üst üste ikinci kez şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Alcaraz, bu turnuvadaki zaferinin yanı sıra toplamda 4. Grand Slam şampiyonluğuna da ulaşmış oldu.

Mücadelede ilk iki seti rahat bir şekilde kazanan Alcaraz, üçüncü sette de rakibine üstünlük kurdu. Son sette tie-break'e giden müsabakada Alcaraz, rakibini 7-6 yenerek maçı kazanmayı başardı.

Alcaraz'ın bu zaferi, tenis dünyasında büyük ses getirecek gibi görünüyor. 21 yaşında bu kadar büyük başarılar elde eden Alcaraz, gelecekte daha da büyük başarılara imza atabilecek gibi görünüyor.

Alcaraz, Wimbledon'da tarihe geçti! Djokovic'i yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu 2

NOVAK DJOKOVİC YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Maçı kaybeden Novak Djokovic ise yenilgiyi kabul ederek Alcaraz'ı tebrik etti. Djokovic, yaptığı açıklamada Alcaraz'ın çok iyi oynadığını ve hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi.

ALCARAZ: "BU BENİM İÇİN BİR RÜYA

Maçı kazanan Alcaraz ise sevincini dile getirerek şunları söyledi: "Bu benim için bir rüya. Wimbledon'da üst üste ikinci kez şampiyon olmak inanılmaz bir duygu. Bu galibiyeti aileme, ekibime ve beni destekleyen tüm insanlara armağan ediyorum."

Alcaraz, Wimbledon'da tarihe geçti! Djokovic'i yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu 3

ALCARAZ'IN BAŞARISI TARİHE GEÇTİ

Alcaraz'ın bu başarısı, Wimbledon tarihinde bir ilke imza attı. Alcaraz, Wimbledon'da üst üste ikinci kez şampiyon olan en genç erkek tenisçi unvanını kazandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.