TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Demirspor, 100. Yılı galibiyetle taçlandırdı

Yukatel Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig 10. Hafta maçında sahasında Tümosan Konyaspor’u 3 – 0 mağlup ederek Cumhuriyetin 100. Yılını galibiyetle taçlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
Adana Demirspor, 100. Yılı galibiyetle taçlandırdı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Yukatel Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig 10. Hafta maçında sahasında Tümosan Konyaspor’u 3 – 0 mağlup ederek Cumhuriyetin 100. Yılını galibiyetle taçlandırdı. Adana ekibi, Niang’ın 54 ve 90+4, 81’de ise Balotelli’den bulduğu gol ile galibiyete ulaştı. Mavi-lacivertliler, bu sonuçla evinde oynadığı 6 maçın tamamından da galibiyet almış oldu.

CUMHURİYET VALSİ

Yukatel Adana Demirsporlu 10 futbolcu, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında sahada vals yaptı. Konyaspor maçı öncesi Adana ekibinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan klipte M'Baye Niang, Luis Nani, Tayfun Aydoğan, Abdulsamet Burak, Edouard Michut, İsmail Çokçalış, Yusuf Erdoğan, Florent Shehu, Vedat Karakuş ve Deniz Eren Dönmezer'in Yeni Adana Stadı'na çıkarak damlarıyla vals yapması yer aldı.

Ayrıca görüntüyle birlikte, "Yukatel Adana Demirspor, bu defa Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Cumhuriyet valsi' için sahada… Yüz akı ile yüzyıllara." notu paylaşıldı.

KLUİVERT: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Konyaspor maçı sonrası konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, alınan galibiyetin nemine değinerek, “Geçen haftaki mağlubiyetimizden sonra kendi evimizde kazanmak çok önemliydi, bunun da bilincindeydik. Bu maçta performansımız gayet yerindeydi ve ilk yarı aslında rakibi domine ediyorduk, sadece eksik goldü.

İkinci yarı başlamadan önce kendi aramızda konuşurken bitirmemiz gereken aksiyonları bitirmemiz gerektiği konusunda konuştuk. Maçta rakibimiz de bizim hatalarımızdan faydalanmaya çalıştı. Özellikle ilk yarıda bizim hatalarımızı kovalayan ve tabiri caizse bir arı gibi bizi sokmaya çalışan bir rakip vardı. Onun planını yapmışlardı.

Devre arası aramızda konuştuk ve ikinci yarı oyunu bitirecek yönde aksiyonları geliştirip golleri bulduk. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Zaten özgüvenimiz de yerindeydi. Çok önemli bir galibiyet aldık” dedi.

Deplasmanda da aynı performansı göstermek istediklerini belirten Kluivert, “Kendi evimizde gösterdiğimiz performansı deplasmanda gösteremedik. Birkaç tane dokunuş yaparak deplasmanda da istediğimiz galibiyetleri almaya başlayacağız. Önümüzde Sivasspor maçı var. Kolay bir olacağını söylemiyorum. Güçlü bir rakibe karşı oynayacağız ancak biz de elimizden gelen çalışmaları yaparak galibiyet için sahaya çıkacağız. Taraftarlarımız evimizde gösterdikleri performans ile bizlere ekstra güç kattığını hepimiz gördük. Her seferinde arkamızda destek verdiler. İyi bir taraftar grubuna sahip olduğumuzu biliyoruz.” diye konuştu.

BALOTELLİ VE NİANG’IN PENALTI İÇİN TAŞ-KAĞIT-MAKAS ATIŞMASI

BAlotelli ile Niang’ın penaltı için taş-kağıt-makas yapmasına ise, “Kim penaltıyı atarsa atsın benim için fark etmez. Önemli olan gol olmasıydı. Her ikisi de penaltıyı atacak kapasitedeler. Balotelli de kullansaydı eminim ki yüzde yüz gol olurdu. Onların bu isteği ve arzusunu gördükten sonra daha da fazlasıyla mutlu oldum” açıklaması yaptı.

YUSUF ERDOĞAN ATATÜRK BAYRAĞIYLA SAHAYI TURLADI

Mavi-lacivertlilerde Yusuf Erdoğan, Konyaspor karşılaşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk bayrağıyla sahayı turlarken, Erdoğan'ın bu hareketi büyük alkış topladı. O anlar sosyal medyada da gündem oldu.

BADOU UZUN BİR ARANIN ARDINDAN İLK 11’DE YER ALDI

Adana Demirspor'da orta saha oyuncusu Badou Ndiaye, uzun bir aranın ardından yeniden yeşil sahalara döndü. Sezon öncesi sakatlanan ve sahalardan uzak kalan Badou, ligin 4. haftasında Pendikspor ile oynanan maç sonrası yeniden sakatlandı. Sakatlığını atlatan 33 yaşındaki orta saha oyuncusu tam 42 gün sonra Konyaspor maçıyla yeniden formasına kavuştu.

BALOTELLİ YİNE GOLÜNÜ ATTI

Adana Demirspor'un golcü oyuncu Balotelli, ligde forma giydiği 3 maçta yine boş geçmedi. Balotelli, Konyaspor' karşılaşmasında da yine golünü attı. Golcü oyuncu bu sezon geride kalan 10 haftada 3 kez forma giyerken, toplam 115 dakika görev aldı ve 3 gol kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.