TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

A Millî Futbol Takımı'nı taşıyan uçak rota değiştirdi

Galler ile oynadığı maçta elde ettiği 1-1'lik sonuçla, Almanya'da oynanacak finallere lider gidecek olan Türkiye A Millî Futbol Takımı kafilesini taşıyan uçak, rota değiştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 10:05
Kaynak: ALİ GÜRELİ
A Millî Futbol Takımı'nı taşıyan uçak rota değiştirdi

Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalarak tarihte ilk kez büyük bir turnuvanın finallerine lider olarak gitmeyi başardı. Maçın ardından Türkiye'ye dönmek üzere A Millî Futbol takımını taşıyan uçak rota değiştirdi.

Tarihinde 5 kez Avrupa Şampiyonası (1996, 2000, 2008, 2016, 2020) ve 2 kez Dünya Kupası'nda (1954, 2002) mücadele eden Ay-Yıldızlılar, ilk kez grup aşamasını ilk sırada bitirmenin mutluluğunu yaşadı.

Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'nda oynanan maçta Millîlerimizin golünü 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı attı. Galler'in golünü ise 7. dakikada Neco Williams kaydetti.

Millîler, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyelerinin de izlediği maçtan mutlu ayrıldı.

Milli Takım uçağı rota değiştirdi2

Uçak rota değiştirdi

Türkiye A Millî Futbol Takımı kafilesi, maçın ardından Türkiye'ye dönmek üzere bulundukları kentin havalimanına gitti. Millîleri taşıyan TYH uçağı, havalandıktan bir süre sonra rota değiştirerek Almanya'nın Münih kentindeki havalimanına indi. Uçağın rota değiştirme nedeninin, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın abisinin rahatsızlanmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Montella ve uçaktaki yolcular arasında bulunan ağabeyi Emanuele Montella'nın yanı sıra TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Takım doktoru uçaktan ayrıldı.

Milli Takım uçağı rota değiştirdi1

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım kafilesini Cardiff'ten İstanbul'a taşıyan uçak, yolcular arasında bulunan Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella'nın ağabeyi Emanuele Montella'nın rahatsızlanması üzerine tedbir amaçlı olarak Münih Havalimanı'na iniş yapmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kuralar 2 Aralık'ta

Bu arada EURO 2024 kura çekimi ise Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Grup lideri olarak Almanya'daki finallerin biletini alan Türkiye kura çekimine 2. torbadan katılacak. Son üç takımın belirleneceği play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak. EURO 2024 Finalleri ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.