TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar: 30 Ağustos’ta Atatürk’ün adının anılmaması bizi üzdü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelen cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmamasına üzüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 08:57
Kaynak: Meryem Ünal
Zeydan Karalar: 30 Ağustos’ta Atatürk’ün adının anılmaması bizi üzdü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 30 Ağustos’taki cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmamıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu duruma tepki gösterdi. Karalar, “Bizim diyanet işleri başkanımız hiçbir Cuma hutbesinde 30 Ağustos gibi milli bayramlara denk geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmıyor. Kurtuluş Savaşı deyince Mustafa Kemal Atatürk’ten başka akla kim gelebilir. Bu durum bizi üzdü” dedi.

“Kurtuluş Savaşı deyince Mustafa Kemal Atatürk’ten başka kim akla gelebilir ki?”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İki gün önce kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutlayalım. Hiç unutmayalım ki Müslüman ülkelerin içerisinde bir tek Türkiye’nin atılım yapma, ilerleme, modern, aydın bir ülke olma şansına sahip olduğunu asla unutmayalım.  Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı zaferler ve bunun yönetebilir sonucu olduğunu da asla unutmayalım. Bir üzüntümü belirteceğim, ulusal kurtuluş mücadelesinin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve elbette milleti için canını seve seve vermiş olan bundan sonrada verecek olan bizim Türk milletimizdir. Bizim diyanet işleri başkanımız hiçbir Cuma hutbesinde 30 Ağustos gibi milli bayramlara denk geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmıyor. Kurtuluş Savaşı deyince Mustafa Kemal Atatürk’ten başka kim akla gelebilir ki? Bu durum bizi üzdü” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.