TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebileceğini söyledi

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıslı Türkler ve Türk Ordusu'nu hedef alan açıklamalarının ardından, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis de Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Georgiadis, Yunanistan'ın F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
Yunanistan F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebileceğini söyledi

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Open TV'ye verdiği röportajda, Türkiye hakkında tartışmalı açıklamalarda bulundu. Georgiadis, Yunanistan'ın F-35 savaş uçaklarıyla Ankara'ya bir gece ansızın gelebileceklerini ifade ederek, Ankara ile Atina arasındaki gerilimi daha da artırdı.

Georgiadis, "Yunanistan, Amerika ve Fransa ile kurduğu savunma ittifakları sayesinde çok daha güçlü bir hale geldi. Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz ama bunu karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

Dendias'a Destek

Georgiadis, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Kıbrıslı Türkler ve Türk Ordusu hakkında yaptığı açıklamalara da destek verdi. Georgiadis, "Dendias hepimizin söylediğinden farklı bir şey söylemedi" diyerek bakanının arkasında durdu.

Türk Savunma Sanayisi Üstünlüğü

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunan Bakan'ın açıklamalarına yanıt vererek, Türk havacılığının Yunanistan'dan çok daha ileride olduğunu vurguladı. Karakuş, "Bizim Savunma Sanayimiz Yunanistan'dan kat kat büyük. Türkiye, dünya üzerinde önde gelen SİHA ve İHA üreticisi, hava savunma sistemleri konusunda önemli mesafeler kat etti. Yunanistan bu konuda henüz emekleme aşamasında" dedi.

Karakuş, Yunanistan'ın F-35 uçaklarına karşı Türkiye'nin Kaan savaş uçaklarına sahip olduğunu ve bu uçakların 2028'e kadar üretileceğini belirtti. Karakuş, "Kaan, F-35'e karşı caydırıcı güç olacak. Kaan'a sahip olmak, 'siz Ankara'ya saldırmaya kalkarsanız biz de Atina'yı görünmez bir şekilde vururuz' anlamına gelecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Dendias'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı'nı barış için yapmıştır ve bu müdahale neticesinde huzur tesis edilmiştir. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, savunma bakanına haddini bildirmeli" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nın uluslararası hukukun tanıdığı garantörlük hakkı kapsamında yapıldığını vurgulayarak, "Türk askeri düşmanına bile zulmetmeyen ama mazlumun hakkını asla çiğnetmeyen şanlı bir maziye sahiptir. Aynı anlayışla bugün de gelecekte de hareket etmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.