TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli sığınmacıların ilaçları için her yıl 3 milyar TL ödeniyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türk vatandaşları eczaneden aldığı her bir ilaç için katılım payı öderken Suriyeli sığınmacıların katılım payı ödemeden reçete ile aldığı ilaçları ve bebek mamalarını at çiftliklerine ve maddi zorluk çeken Türk vatandaşlarına ve hatta Suriye’ye sattığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriyeli sığınmacıların ilaçları için her yıl 3 milyar TL ödeniyor.

ADANA (İLKHABER)-  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türk vatandaşları eczaneden aldığı her bir ilaç için katılım payı öderken Suriyeli sığınmacıların katılım payı ödemeden reçete ile aldığı ilaçları ve bebek mamalarını at çiftliklerine ve maddi zorluk çeken Türk vatandaşlarına ve hatta Suriye’ye sattığını iddia etti.  Aylık 1 milyon,  yıllık olarak ise 12 milyon reçeteye tekabül eden ilaç bedeli için Suriyelilere harcanan paranın 3 milyar TL’ye ulaştığını iddia eden Milletvekili Bulut,  mutlaka bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini bildirdi. 

Milletvekili Bulut konuyla ilgili olarak iddialarını şöyle sıraladı:

“Sadece kampta bulunanlar değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki Suriyeliler de ilaca katılım pay ödemiyor. Türk vatandaşları gibi istediği sağlık birimine gidebiliyor. Suriyeliler ücretsiz aldıkları ilaçları Suriye’ye satıyor. Özellikle pahalı ilaçlar Türkiye'de ilaç bulunmuyor, ilaç eksikliği var. Beş kalem ilaçtan en az bir tanesi yok. Suriyeli sığınmacıların elbette ilaç ihtiyacını karşılamak zorundasınız ancak belirli kurallara göre de yapmak zorundasınız. İlacı her önünüze gelene değil, ihtiyacı olana vermelisiniz.

Şu anda sistem içerisinde Suriyeli eczacılar, Suriyeli doktorlar görev yapıyor. Zaten kural kaide olmayan bölgeler var. İktidarın açık kapı politikasıyla ülkemize gelen Suriyeli sığınmacının sayısı bile belli değil. Adana Eczacı Odası’nda ilk kez biz hayata geçirmiştik. Hekim yazığı reçetenin kime gittiğini bilmiyor, hasta eczaneyi bilmiyor, böylelikle yolsuzluğu azaltıyorsunuz. Suriyeli sığınmacıların ilaç bedelini kim ödüyor, bilmiyoruz. Sağlık Bakanı sıkışınca bu paraları ‘Avrupa Birliği fonundan veriyoruz’ diyor. Cumhurbaşkanı yeri geliyor, ‘Suriyeli sığınmacılara 20 milyar dolar harcadık’ diyebiliyor. Konu iç siyasete malzeme olunca da ‘Avrupa’dan alıyoruz’ diyor. Harcanan paranın hesabı bugünkü sistemde görünebilir değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetleme hakkı da elinden almış durumda.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.