TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şevkin, “İktidar kaşıkla verdiğini kepçeyle değil artık kazanlarla geri alıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Cumhurbaşkanı’nın bir gece yarısı kararıyla yürürlüğe giren vergi ve harç artışlarına, zamlara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şevkin, “İktidar kaşıkla verdiğini kepçeyle değil artık kazanlarla geri alıyor”

ADANA (İLKHABER)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Cumhurbaşkanı’nın bir gece yarısı kararıyla yürürlüğe giren vergi ve harç artışlarına, zamlara tepki gösterdi.


Yüzde 18 uygulanan KDV oranının yüzde 20’ye, yüzde 8 uygulanan KDV oranının yüzde 10’a çıkarıldığını, harç tutarlarının yüzde 50 oranında artırıldığını, yurt dışından cep telefonu getirenlerin ödedikleri harç tutarının 6 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldığını, tüketici kredilerindeki banka ve sigorta muameleleri vergisinin yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildiğini kaydeden Dr. Şevkin, “AKP iktidarı derin krizin ağır yükünü vatandaşın sırtına bindirmeye devam ediyor” dedi.


Motorlu taşıtlar vergisini iki katına çıkaran, akaryakıt fiyatlarına her gün zam yapan, kurumlar vergisini yüzde 20’den yüzde 25’e çıkaran ve kamu  araçlarının sayısının 120 bine dayandığını dile getiren Dr. Şevkin, "Çalışanlara, asgari ücretlilere, emeklilere kaşıkla verdiğini artık kepçeyle değil kazanlarla geri alan iktidar, topladığı vergileri de nereye harcadığını açıklamıyor” diye konuştu.


Mali disiplini sağlamanın öncelikli yolunun tasarruf ve üretimden geçtiğini ancak AKP iktidarının vergi ve harçlardaki artışları, zamları tercih ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Seçim öncesi milletimize bol keseden dağıtma vaadinde bulunan iktidar seçim sonrası gerçek niyetini ortaya koymuş oldu. Türkiye’nin bütçe açığı her geçen gün artıyor. Üretim ekonomisinden tamamen vazgeçen iktidar, 21 yıldan bu yana ülkeyi tam olarak ithalat cennetine çevirdi. Üretim, istihdam ve ihracat yerine ithalatı seçen, kamu kurumlarını, fabrikaları, üretim tesislerini bir bir elden çıkaran AKP iktidarı, yurtdışından gelen ithal ürünlere eklediği fahiş vergi ve zamlarla ekonomiyi düzlüğe çıkarabileceğini sanıyor” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanının her zaman olduğu gibi gece yarısı ani kararıyla vatandaşın kullanmak zorunda olduğu sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi onlarca üründe KDV oranının yüzde 20’ye çıkarıldığını, diş fırçası ve macunu, diş ipliklerinin KDV oranının yüzde 10’a yükseltildiğini ifade eden Dr. Şevkin, “İktidar, ne yazık ki, aziz Türk milletine zulüm etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.