TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet Partisi'nin Yeni Genel Başkan Adayı Mahmut Arıkan Kimdir?

Saadet Partisi, 3. Olağan Kongre'de genel başkan adayı olarak Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan'ı belirledi. İşte Arıkan'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
Saadet Partisi'nin Yeni Genel Başkan Adayı Mahmut Arıkan Kimdir?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 3. Olağan Kongre’de partinin yeni genel başkan adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu açıkladı.

Mahmut Arıkan Kimdir?

Mahmut Arıkan, 1 Ocak 1977 tarihinde Kayseri'de doğdu ve eğitim hayatına burada başladı. Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olan Arıkan, üniversite yıllarında Millî Gençlik Vakfı'nda okul başkanlığı görevini üstlendi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla da aktif olarak ilgilenen Arıkan, MÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu, AGD gibi çeşitli platformlarda faaliyet gösterdi. Saadet Partisi'nin kuruluşundan bu yana siyasi hayatın içinde olan Arıkan, partide Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mahmut Arıkan, 2023 genel seçimlerinde ise Kayseri milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Evli ve üç çocuk babası olan Arıkan, parti içindeki görevlerinde ve milletvekilliği sürecindeki performansıyla dikkat çekiyor.

mahmut arıkan

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.