TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazilli Kaymakamı olarak atanan Huriye Küpeli Kan kimdir?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atanan Huriye Küpeli Kan, kamu yönetiminde önemli bir kariyere sahip. Mersin’in Tarsus ilçesinde doğan Kan'ın biyografisi merak ediliyor. İşte hayatı...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
Nazilli Kaymakamı olarak atanan Huriye Küpeli Kan kimdir?

Huriye Küpeli Kan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile yeni görevine başlayan Kan, kamu yönetiminde geniş bir deneyime sahip.

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlayan Huriye Küpeli Kan, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2000 yılında Osmaniye’de kaymakam adayı olarak kariyerine başladı.

Kariyeri boyunca Denizli’nin Güney ve Bilecik’in İnhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. İlk kaymakamlık görevini Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde üstlenen Kan, daha sonra Batman’ın Hasankeyf ilçesinde görev yaptı. Hasankeyf’teki görev süresi boyunca okula gönderilmeyen 24 kız öğrenciyi okula başlatarak önemli bir sosyal projeye imza attı. Ayrıca, 190 yaşlı, kimsesiz, dul, yetim ve engelli vatandaşın yararlanacağı bir aşevi yaptırdı. İlçenin turizm potansiyelini artırmak ve kadınların durumunu iyileştirmek için yoğun çaba gösteren Kan, Üçyol köyündeki bir mağarayı kadınlar kahvesine dönüştürdü.

Hasankeyf’teki görevinden sonra Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir yıl, Adana’nın Karaisalı ilçesinde ise dört yıl kaymakam olarak hizmet verdi. 2011 yılında Adıyaman’a vali yardımcısı olarak atanan Kan, 2012 yılında Kaynarca Kaymakamlığına, 2014 yılında ise Osmaniye Vali Yardımcılığına atandı. 2018 yılında Adana Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

1 Aralık 2023 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa eden Huriye Küpeli Kan, son olarak Nazilli Kaymakamı olarak atanmış bulunuyor. Kan, deneyim ve birikimiyle Nazilli ilçesinde görevine başladı.

Bu atama, Huriye Küpeli Kan’ın kamu hizmetindeki başarısını ve deneyimini bir kez daha ortaya koyuyor. Nazilli ilçesinde de başarılı projelere imza atması bekleniyor.

.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.