TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’nin “DEM’le diyalog” sorusuna Feti Yıldız'dan yanıt : DEM, terör ve bölücülükten kurtulursa konuşulur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili isimlerle el sıkışmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, çözüm süreci hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
MHP’nin “DEM’le diyalog” sorusuna Feti Yıldız'dan yanıt : DEM, terör ve bölücülükten kurtulursa konuşulur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışında DEVA Partisi (DEM) temsilcileriyle el sıkışması, siyasetin gündeminde önemli bir yer tuttu. Bahçeli’nin bu hareketi sonrası, "Yeni bir çözüm süreci başlar mı?" soruları gündeme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Serbestiyet'ten Hilal Köylü’ye verdiği röportajda, Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendirdi.

TERÖR VE BÖLÜCÜLÜKLE MÜCADELE VURGUSU

Yıldız, Bahçeli’nin “Türkiye Yüzyılı’nda terörün sıfırlanmasının ve bölücülük melanetinin ortadan kaldırılmasının öncelik olduğunu” ifade ettiğini belirterek, “Bunun yanlış anlaşılacak tarafı yok. -Aşımızı beraber taşıyalım, işimizi birlikte artıralım. Huzur ve güvenliğimizi el ele çoğaltalım- dedi. Müthiş sözler” ifadelerini kullandı.

Yıldız, terörün ve bölücülüğün Türkiye’nin enerjisini 40 yıldır sömürdüğünü vurgulayarak, “Yazıktır, günahtır. Bu mesele çok önemli, çok,” dedi.

DEM İLE DİYALOG İMKANLARI

Feti Yıldız, “Peki DEM’le karşılıklı diyalog zemini hazır mı? Bu diyalog, çözüm sürecini beraberinde getirir mi?” sorusuna yanıt verirken, “Evet, adım atmak gerekiyor. DEM’in terör belasından, onların vesayetinden kurtulması gerekiyor. Açıkçası özgürleşmesi lazım. Türkiye partisi oldukları anda konuşulur. Tek şart, kendilerini terör ve bölücülük melanetinden kurtarmalarıdır. Sonrası kolay diyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.