TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mansur Yavaş'tan başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama: Sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş sokak köpekleri sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, sadece kısırlaştırarak önlem almanın yeterli olmadığını belirtirken, hayvanseverleri sahipsiz hayvanları sahiplenmeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
Mansur Yavaş'tan başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama: Sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş sokak köpekleri sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli bir çözüm olmadığını belirtirken, hayvanseverleri de bu sorunun çözümünde daha aktif rol almaya davet etti.

Yavaş, yaptığı açıklamada, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli olmadığını belirterek, "Hayvanseverlere saygı duyuyorum ancak bu popülasyonda sadece kısırlaştırarak önlem almak mümkün değil," dedi. Yavaş, hayvanseverlerin sahipsiz hayvanları sahiplenmesi gerektiğini ve belediyenin bu konuda destek vereceğini de vurguladı.

Sokak Köpekleri Sorunu Büyüyor

Başıboş sokak köpekleri, özellikle son dönemlerde Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Sokaklarda dolaşan köpekler, vatandaşlara saldırarak ciddi yaralanmalara ve hatta ölümlere neden oluyor. Trafikte de tehlike yaratan bu köpekler, yola atlayarak ölümlü kazalara yol açabiliyor.

Meclis'te Çalışmalar Başlıyor

Bu soruna çözüm bulmak için AK Parti, Meclis'te çalışmalar başlatmaya hazırlanıyor. Ancak muhalefet cephesinde başıboş sokak köpekleri için çözüm öneren tek kişi olarak öne çıkan Mansur Yavaş, 5 ay önce yaptığı bir konuşmayla gündeme geldi.

"Hayvanseverler Sahiplensin"

Yavaş, sokak köpeklerinin yalnızca kısırlaştırılmasının yeterli bir çözüm olmayacağını belirtirken, "Ben Avrupa'da hiçbir yerde sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Hayvanseverlerin de yeni yaptığımız barınakta butik bölümler yapmak suretiyle gönüllü olarak maliyetini bizim karşılamamız kaydıyla gelip bakmalarını istiyorum," ifadelerini kullandı. Yavaş, hayvanseverlerin butik barınak talebine de olumlu yaklaştıklarını belirtti.

"Sahipsiz Hayvan Olmaz"

Yavaş, "Eğer hayvanseverler çok istiyorsa elini taşın altına koysunlar, biz de destek oluruz sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz," diyerek, hayvanseverleri sorunun çözümünde daha aktif rol almaya davet etti. Ayrıca, sokak köpekleriyle ilgili Meclis'ten bir kanun çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları, sokak köpekleri sorununa dair tartışmaları yeniden alevlendirdi ve hayvanseverler ile yetkililer arasında yeni bir diyalog başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.