TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, mahkeme tarafından zorla getirilme kararıyla karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda söylediği sözler nedeniyle 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 19:02
Kaynak: İHA
Kemal Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Duruşmada, müşteki İnal ve avukatı hazır bulunurken, sanık Kılıçdaroğlu'nun avukatı savunma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, müvekkilinin Ankara'da ikamet ettiğini belirtti, Ankara'ya talimat yazılmasını talep etti.

Zorla Getirme Kararı

Müşteki avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini ve Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirilme kararının kaldırılmasını istedi. Mahkeme, ara kararında sanık Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki duruşmaya zorla götürülmesine hükmetti ve duruşmayı erteledi. Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

İddianame ve Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaya konulan iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda Avukat İnal'a yönelik, "Bu kadar kirli bir adam yoktur" ve "Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim" gibi ifadeler görüldüğü belirtiliyor. İddianamede, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da kaydedildi. Kılıçdaroğlu hakkında, "hakaret" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Davanın bir sonraki duruşması sırasında Kılıçdaroğlu'nun mahkeme huzuruna zorla getirileceği belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.