TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yeni anayasa tartışmalarına kapıyı kapattık

Yeni seçilen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yeni anayasa tartışmalarına kapıyı kapattık

İYİ Parti'nin yeni seçilen Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ilk kez partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında, "yeni anayasa" tartışmalarını sert bir dille reddederken, Sinan Ateş iddianamesine de tepki gösterdi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin böyle bir senaryonun içinde olmayacağını belirterek, "Tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz" dedi. Ayrıca, Sinan Ateş iddianamesine de tepki göstererek, "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!" ifadelerini kullandı.

Grup toplantısında, yeni seçilen Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu'nun yanı sıra İYİ Parti'nin 81 il başkanı da hazır bulundu. Ancak, kongrede aday olan Koray Aydın ve Tolga Akalın'ın toplantıya katılmadığı gözlendi. Kongre sürecinde Koray Aydın'ı destekleyen eski grup başkanvekili Erhan Usta ve yeni grup başkanvekili Turhan Çömez'i eleştiren Lütfü Türkkan da toplantıya katılmadı.

Dervişoğlu, konuşmasına önceki genel başkan Meral Akşener'e teşekkür ederek başladı ve "Ben sadece bir makamı, kürsüyü, koltuğu devralmadım. Bir bayrak teslim aldım" dedi. Parti içindeki yersiz tartışmaların anlamı olmadığını belirten Dervişoğlu, partisinden ayrılanlara çağrı yaparak, "İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin küslükleri sonlandıralım ve mücadelemize devam edelim" diye konuştu.

İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullara dikkat çekerek yeni anayasa tartışmalarına tepki gösterdi. İktidar partisinin mevcut anayasaya uymadığını kaydeden Dervişoğlu, "Yeni Anayasa tartışmalarının iktidar tarafından gündeme getirilmesindeki asıl amaç Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmaktır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.