TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürer: Et ve Süt Kurumu tesisini dahi çalıştıramamış

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'ndaki sorunların yönetim kaynaklı olduğunu belirterek, kurumun kaynaklarının doğru kullanılmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 10:29
Kaynak: BÜLTEN
Gürer: Et ve Süt Kurumu tesisini dahi çalıştıramamış

CHP Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman, Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'ndaki sorunların yönetim kaynaklı olduğunu belirtti. Gürer, kamuya ait tesislerin satıldığını ancak mevcut tesislerin yeterli verimlilikte çalıştırılmadığını ifade etti.

Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun özelleştirme sürecini hatırlatarak, "Et ve Balık Kurumu 1995'te başlayan özelleştirmelerle 37 işletmeden 18'i satıldı. Kurum 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak faaliyetlerine devam etti. Ancak kurum, özelleştirmeden kalanlarla ayağa kalkmaya çalışırken iktidar baskısından kurtulamadı. İktidarın yönlendirmesiyle yapılan uygulamalarda piyasa düzenleme gücü kurumun inisiyatifine bırakılmadı ve et ile sütte sorunlu süreç başladı. Kurumda yapılan yatırımlar ve uygulamalarda sağlanan fayda istenen boyutta gelişmedi" diye konuştu.

Sayıştay denetim raporlarına dayanarak konuşan Gürer, Trabzon Et Kombinası'nda üretim faaliyetinin olmaması ve Yozgat Süt İşleme Müdürlüğü'nde az miktarda üretim yapılması nedeniyle ortaya çıkan zararlara dikkat çekti. Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun bölgesel planlama yapamadığını ve ithal hayvan ile et tedarikinde sorun yaşadığını belirterek, çözümü ithalatta değil, ülke genelinde hayvancılığa yönelik doğru yatırımlar yapmakta gördüğünü ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.