TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyatlara karşı sert tedbirler: Denetimleri sıklaştıracağız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerin sıklaştırılacağını duyurdu. Ayrıca, tarım yatırımlarına ve Lübnan'daki insani yardım faaliyetlerine de dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyatlara karşı sert tedbirler: Denetimleri sıklaştıracağız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık bir aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, ülke genelinde fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirleri ve bölgesel kalkınma projelerini değerlendirdi.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI SERT TEDBİRLER

Erdoğan, ticari hayatı olumsuz etkileyen fırsatçılığa karşı denetimlerin artacağını belirterek, "Fahiş fiyat artışı yapanlar ve etiket oyunlarına başvuranlara karşı denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz ve bu sürecin önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL KALKINMA VE AKILLI TARIM PROJELERİ

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası’na odaklanılacağını vurgulayan Erdoğan, sulama yatırımlarının tamamlanacağını ve akıllı tarım uygulamalarının hayata geçirileceğini söyledi. Ayrıca, turizm gelirlerini artırmaya yönelik adımlar atılacağını ifade etti.

Erdoğan, özel sektöre yönelik yerel kalkınma hamlesi teşvik programının da önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini duyurdu.

LÜBNAN’A YARDIM VE İSRAİL ELEŞTİRİSİ

New York’taki temasları sırasında İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını artırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 1000’i aşkın Lübnanlının hayatını kaybettiğini belirtti. Lübnan Başbakanı Najib Mikati ile görüşmesinde Türkiye’nin güçlü desteğini vurguladığını söyleyen Erdoğan, “30 ton insani yardım Çarşamba günü Beyrut’a ulaştı. Yardımlarımızı güvenlik şartları elverdiği sürece sürdüreceğiz” dedi. Ayrıca, 1 milyona yakın Lübnanlının yerlerinden edildiğini belirtti.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

İslam dünyasının Filistin, Gazze ve Lübnan’daki zulme karşı daha güçlü bir tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Mazlumlara el uzatmada tüm dünyaya liderlik yapmamız gerekiyor. İsrail’i ateşkese zorlayacak ekonomik ve ticari adımlar atılmıyor. Bu atalet karşısında üzüntü duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Filistin ve Lübnan’a sahip çıkmanın insanlığa sahip çıkmak olduğunu söyleyerek, "İslam alemi ve dünyanın vicdan sahibi tüm ülkelerini bu modern barbarlığa karşı birleşmeye davet ediyorum" ifadeleriyle uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.