TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Atalay kimdir? İşte Can Atalay'ın biyografisi...

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili kararı Meclis'te okundu. Kararın Meclis'te okunmasıyla birlikte Can Atalay'ın milletvekillliği düşürüldü. Peki, Can Atalay kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
Can Atalay kimdir? İşte Can Atalay'ın biyografisi...

Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay'ın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. İşte Can Atalay'ın yaşam öyküsü:

Can Atalay, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Bankacı bir anne ve muhasebeci bir babanın tek çocuğu olarak büyüdü. Ailesinin politik geçmişi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Amasya İl Başkanı olan Şerafettin Atalay'ın yeğeni olmasıyla şekillendi. Şerafettin Atalay, 1971'de Amasya'da görevi başındayken öldürülmüştü.

Can Atalay, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenim aldı. Hukuk alanındaki kariyerine odaklanan Atalay, Taksim Dayanışması'nın avukatlığını üstlendi.

Gezi Parkı protestoları sırasında Taksim Dayanışması'nın avukatlığını yürüten Atalay, Gezi Davası'nda sanık olarak yer aldı ve gözaltına alındı. Ancak yargılandığı iki davadan beraat etti.

Can Atalay'ın hayatında dönüm noktası, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Gezi Davası'na dairdi. Yargıtay tarafından cezası 28 Eylül 2023 tarihinde onandı.

2023 Türkiye genel seçimlerine Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili adayı olarak katılan Atalay, seçilerek milletvekili oldu. Ancak Gezi Parkı davasındaki mahkumiyeti nedeniyle milletvekilliği düşürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.