TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kacır: Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'e yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir’de düzenlenen “Gençlik Buluşması”nda savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 80'e ulaştığını belirtti. Kacır, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi'nde en büyük kazanımları savunma sanayiinde elde ettiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Kacır: Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'e yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir'de AK Parti tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşması" etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Gençleri Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncüleri olarak gördüklerini ifade eden Kacır, savunma sanayiinde yerlilik oranının yüzde 80'e çıktığını söyledi. "Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi'nde en büyük kazanımları savunma sanayiinde elde etti. Bu tesadüf değil, kaçınılmaz bir hedefti" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇLARINI YERLİ OLARAK KARŞILIYORUZ"

Türkiye’nin 40 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele ettiğine dikkat çeken Bakan Kacır, ihtiyaç duyulan savunma sistemlerinden mahrum kalındığını ve müttefiklerin bu süreçte yanlarında olmadığını belirtti. “Çoğu zaman ihtiyaç duyduğumuz savunma sistemlerini parasını versek dahi bize vermekten kaçındılar. Cumhurbaşkanımızın başlattığı yerlileşme hamlesi ile savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldi. Bugün Türkiye, kara araçlarından uzay sistemlerine kadar tüm kritik ihtiyaçlarını yerli olarak geliştirme gücüne sahip” şeklinde konuştu.

"İHA'LARDA DÜNYADA BİR NUMARA OLDUK"

Türkiye’nin insansız hava araçları (İHA) teknolojisinde dünyada öncü konuma geldiğini vurgulayan Kacır, "Bugün Türkiye sadece kendi sınırlarını değil, 50’ye yakın ülkenin semalarını da İHA’larımızla koruyor. Bu, tarihimizde ilk kez yüksek teknoloji ile sahneye çıkışımızın hikayesidir" dedi. Ayrıca 2014 yılına kadar İHA dendiğinde insanların İhlas Haber Ajansı’nı anladığını hatırlatan Bakan Kacır, bu alandaki gelişmelerin önemine dikkat çekti.

"TEKNOLOJİ AHLAKİ DEĞERLERLE GELİŞMEZSE FELAKET GETİRİR"

Teknolojinin insanlığa hizmet etmesi gerektiğini belirten Bakan Kacır, aksi takdirde felaket getireceğini söyledi. İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü baskıyı eleştiren Kacır, "Bugün, İsrail’in bir yıldır dünyaya canlı yayında soykırım izlettirdiği bir dönemde yaşıyoruz. Teknoloji etik değerler üzerine gelişmezse insanlığın felaketi olur" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.