TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener Adana'da adaylarını tanıttı

İyi Parti Adana'da Aday Tanıtım Toplantısı yaptı. Toplantıya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 10:42
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Akşener Adana'da adaylarını tanıttı

İyi Parti Adana’da adaylarını tanıttı. Bir otelde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türeş, İlçe Belediye Adayları, İyi Pati Adana Teşkilat Yönetecileri ve partililer katıldı.

Aday tanıtımında konuşma yapan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “1 Nisan'da Adana'da öyle bir sonuçla karşılaşacağız ki 2028'in iktidarı buradan başlayacak" şeklinde konuştu.

Aday tanıtımı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş’in proje tanıtım toplantısına katılan Başkan Akşener, Adana'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde kendi adaylarını seçtiklerini dile getirdi.

Yerel Seçimler için Adana'da başarı elde edeceklerine inandığını kaydeden Akşener, "1 Nisan'da Adana'da öyle bir sonuçla karşılaşacağız ki 2028'in iktidarı buradan başlayacak. Bütün İyi Partililer ve bu salonu şereflendiren her bir kardeşim, bu seçimleri Allah'ın izniyle sizlerin gayretiyle almak zorundayız. Almalıyız, çalışmalıyız. Niye? Bir tahterevalli, bir kayıkçı kavgasını sona erdirmek için" diye bildirdi.

Siyasette patronun seçmen olduğunu hatırlatmak için 3 yıldır esnaf ziyaretinde bulunduğunu aktaran Akşener, partililere seslenerek seçim için çalışmaları talimatını verdi.

Tek tek çalışacaklarını vurgulayan Akşener, konuşmasının devamında şu cümleleri kurdu:

“Madem bizler bir iddia üzerine yola çıktık, milletimizin emrine uyduk, milletimize ‘Baş üstüne’ dedik, milletimize selam durduk, çalışacaksınız. Bu kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, diğer adayları seçeceksiniz. Adana'da şu ya da bu kesimcilik sona erecek. İyi Parti'de yer aldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Adana'dan çıkan bu yolculuk, Türkiye'nin geneline ışık tutacak inşallah. Gerçekten hizmetin, milletin velinimet olduğu, projeyle rekabet edildiği bir Adana'yı önce buradan başlayarak ondan sonra da 2028'de Türkiye'de biz bunu hayata geçireceğiz. İddiamız budur."

Meral Akşener’in konuşmasının ardından İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş da seçilmesi durumunda kentte yapacağı hizmet ve projeleri anlattı.

Türkeş, Adana’nın iyi olması için yola çıktıkları böyle önemli bir günde herkese geldikleri için teşekkürlerini iletti.

Kendilerine neden Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu sorduklarını kaydeden Türkeş, “Ben Adana milletvekilinizim. Adana’yı iyi tanıyorum. Adana’nın tüm sorunlarını biliyorum. Adana’nın tüm sorunlarını çözebilecek birikimim ve iradem var. Adana vizyonunu kaybetti, siyasi iktidar Adana’yı adeta unutmuş görünüyor. Adana uzun yıllardır kan kaybediyor. Adana yoksullaşıyor. Adana bölge için bir çekim merkezi olma özelliğini kaybetti” cümlelerine yer verdi.

Resmi verilere, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergelerine göre 2003’te 8. sırada olan Adana’nın 2021 yılında 27. sıraya gerilediğinden bahseden Türkeş, zamanla da geriye gittiğini, Adana’nın, Adanalıların kaybedecek zamanı olmadığını vurguladı.

Ayyüce Türkeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yerel iktidarlar da bu gidişe dur diyemedi. Hatta Adana’nın geri kalmasına izin verip, bir metropol kent olma, dünya kenti olma, marka şehir olma potansiyeline zarar verdiler. Özellikle son beş yılda Adana’nın tüm sorunları katladı. Ulaşım bir keşmekeşe dönüştü. Adana çöplük olmaya doğru gidiyor. Adana prestij kaybediyor. Belediye sadece biraz yol ve birkaç köprü yapmakla övünüyor. Belediye çalışanları ekmeğinden ediliyor, yandaş işçiler işe alıyor. Merkezi ve yerel iktidar adeta el birliği ile Adana’yı büyük bir köy haline getirdiler. Biz Adana’yı yeniden ayağa kaldırmak için bu göreve ve hizmete talibiz. Çünkü Adana ve Adanalılar böyle bir durumu hak etmiyor. Biz Adana’nın hak ettiğinden daha fazlası için çalışıyoruz. Çalışacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.