TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlardan ‘ıslak mayo’ uyarısı

Uzmanlar, deniz ve havuz keyfinden sonra ıslak mayoyla durmanın hastalıkları da beraberinde getirdiği uyarısında bulunarak, özellikle bu durumun kadınları daha çok etkilediğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uzmanlardan ‘ıslak mayo’ uyarısı

Serhat AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Deniz ve havuz keyfinden sonra ıslak mayoyla durmak hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, özellikle bu durumun kadınları daha çok etkilediğini belirtiyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte deniz ve havuz mevsimi de açıldı. Ancak denize ve havuza girdikten sonra ıslak mayoyla uzun süre kalınması, sistit hastalığına davetiye çıkarıyor. Serinledikten sonra ıslak mayoyla zaman geçirmek, beraberinde idrar yolları enfeksiyonuna yol açıyor.

Üroloji uzmanları,  sudan çıktıktan sonra ıslak mayoyla gezilmesinin enfeksiyon sebebi olduğunu belirterek,  ‘’İdrar yollarının iltihaplanmasıyla oluşan ve üreme sisteminde en sık görülen hastalıklardan birisi olan sistit, kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülüyor. İdrar yolları enfeksiyonunun en önemli belirtileri arasında idrar yaparken yanma ve sızı başta geliyor. Sistit hastalığı, sık idrara çıkma, bazen idrardan kan gelmesi, ağrının kasıklara ve makat kısma yayılması, ateş, terleme, yorgunluk, kusma ve bulantı, idrarın kötü kokulu olması gibi durumlara yol açabiliyor. Hastalık kadınları erkeklerden daha fazla etkiliyor’’ uyarısında bulundu.

-Kadınların yüzde 20’si

Uzmanlar, kadınlarda idrar yolunun erkeklere göre daha kısa olduğuna vurgulayarak, şunları kaydetti:

‘’Bu nedenle dış ortamdan bakterilerin mesaneye ulaşması daha kolaydır. Kadınlarda da bu sebeple sistitin görülme oranı çok daha fazladır. Kadınların en az yüzde 20’si yaşamları boyunca en az bir kere sistite yakalanır. Sistit zamanında tedavi edilmezse sorun böbreklere kadar ilerler. Teşhis edildikten sonra hızlı ve uygun bir biçimde tedavi edilmelidir. İdrarınızı tutmayın ve sık idrara çıkın. Böylece mesanedeki bakteriler de dışarıya atılmış olur. Naylonlu ve dar iç çamaşır kullanmak yerine pamuklu çamaşırları tercih edin.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.