TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mayıs ayının sağlık deposu 6 süper besini

Meyve ve sebzelerin en taze olduğu Mayıs ayında sağlıklı beslenmek için Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen'den gelen önerilere göz atın. İşte, bağışıklığı güçlendiren ve vücudu besleyen 6 süper besin!

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
Mayıs ayının sağlık deposu 6 süper besini

Mayıs ayı, taze meyve ve sebzelerin en bol olduğu dönemdir. Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmenin önemli olduğu bu dönemde, Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen'den gelen önerilere göre, sofralarınızı şu 6 süper besinle renklendirebilirsiniz:

Semizotu: İçeriğindeki yüksek askorbik asit ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini destekler. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

semizotu

Enginar: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve karaciğeri temizler. Düşük kalorili olmasıyla da dikkat çeker ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

enginar

Taze Sarımsak: Antibakteriyel özelliği sayesinde mikroorganizmalarla savaşır ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korur.

sarımsak

Kuşkonmaz: Lif, folik asit, C vitamini, K vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Hücre yenilenmesini ve büyümesini sağlar, hücre hasarını önler ve bağışıklık sistemini destekler.

kuşkonmaz

Bakla: Zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriğine sahiptir. İdrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur, cilt sağlığını korur ve böbrek fonksiyonlarını düzenler.

bakla

Biberiye: Antimikrobiyal, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücreleri harekete geçirir.

biberiye

Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için sofralarınızı bu süper besinlerle donatmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.