TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayram öncesi Çukurova'da denetimler arttı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Çukurova'daki Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de illerinde geçici kurban satış yerleri, hayvan pazarları ve canlı hayvan taşımacılığı faaliyetlerine yönelik denetimler arttı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:21
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Kurban Bayram öncesi Çukurova'da denetimler arttı

Yaklaşan Kurban Bayramı'nın heyecanıyla birlikte, Çukurova'nın Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerindeki yetkililer, vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla harekete geçti.

Bu kapsamda, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, geçici kurban satış yerleri, hayvan pazarları ve canlı hayvan taşımacılığı faaliyetlerini titizlikle denetlemeye başladı.

Kurban Bayramı öncesinde, bu bölgelerdeki geçici kurban satış yerleri ve hayvan pazarlarında alınacak tedbirler üzerinde titizlikle duruluyor. Ayrıca, canlı hayvan taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliği ve hijyenine de özel önem veriliyor.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bu tür faaliyetlerden kaynaklanabilecek bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesi ve yetiştiricilerin mağduriyetlerinin engellenmesi için Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında sıkı denetimler gerçekleştiriyor.

Denetimler sırasında, veteriner hekimler ve güvenlik güçleri iş birliği içinde çalışarak, hayvan ve hayvansal ürün taşıyan araçları detaylı bir şekilde kontrol ediyor. Bu sayede, Kurban Bayramı öncesinde olası sağlık ve güvenlik risklerinin önüne geçilmesi ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmelerinin sağlanacağı bildirildi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.