TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalp hastalarına sonbahar uyarıları

Sonbahar aylarında yaşanan sert sıcaklık dalgalanmaları, kalp hastalarının grip ve zatürreye yakalanma riskini artırıyor. Kronik kalp hastalarının grip ve zatürre aşılarını yaptırmaları öneriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kalp hastalarına sonbahar uyarıları

NİLGÜN TAZE

ADANA (İLKHABER)- Kalp damar hastalıkları, dünyada tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bu hastalıklara yakalanma riskini artıran faktörler arasında sigara, sağlıksız beslenme, aile öyküsü ve hareketsiz yaşam tarzı yer alıyor. Ancak sonbahar aylarında yaşanan sert sıcaklık dalgalanmaları, kalp hastalarının grip ve zatürreye yakalanma riskini artırıyor.

Grip ve zatürre, solunum yollarını etkileyen hastalıklardır. Grip, üst solunum yollarını etkilerken, zatürre akciğerlerin alt kısımlarını etkiler. Her iki hastalık da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kronik kalp hastaları, grip ve zatürreye yakalandıklarında ciddi risk altındadır. Bu hastalarda grip ve zatürre, kalp krizi, felç, hatta ölüme bile neden olabilir.

Medline Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, kronik kalp hastalarının özellikle Ekim ayı bitmeden grip ve zatürre aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyor. Aşıların, grip ve zatürreye yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını belirten Prof. Dr. Katırcıbaşı, “Grip ve zatürre aşısı yaptırmak, kalp hastaları için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kalp hastalarına sonbahar uyarıları 2

Katırcıbaşı kronik kalp hastalarının grip ve zatürreye yakalanma riskini azaltmak için dikkat etmeleri gereken bazı noktaları aktardı. İşte onlar:

Ellerini sık sık yıkayın. Hasta insanlarla temastan kaçının. Kalabalık yerlerde maske takın. Sağlıklı beslenin. Düzenli egzersiz yapın. Sigarayı bırakın.

Bu önlemler, kalp hastalarının grip ve zatürreye yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.