TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her üç sağlık turistinden ikisi Avrupa'dan geliyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlık turizmi yetki belgesine sahip sağlık tesisleri ve aracı kuruluşları gösterir listeler güncellenirken, istatistikler, her üç sağlık turistinin ikisinin Avrupa'dan geldiğini ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her üç sağlık turistinden ikisi Avrupa'dan geliyor

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Türkiye’nin sağlık turizmi, son yıllarda yapılan önemli çalışmalarla öne çıkarak bu sektörde yer alan ülkeler arasında üst sıralarda yer buldu.,

Sağlık turizmi alanında elde ettiği tecrübe ve başarılarla gözde ülkeler arasında yer alan Türkiye’de özellikle yurt dışından gelen hasta ve yakınlarına sunulan kaliteli sağlık hizmeti, her geçen gün yükseliş sağladı. Havalimanı karşılama, transfer, otelcilik ve tercüman desteği gibi hizmetlerde de üst düzey hizmet verilmesiyle Türkiye, sağlık turizmi için gelen turistler açısından avantajlı hale geldi. Kamuya ait olan ve özel hastanelerde kullanılan modern tıbbi teknoloji ile tedavi uygulamaları da Türkiye’nin sağlık turizmindeki konumunu güçlendirdi.

Türkiye, sağlık turizmi alanında Avrupa'nın en iyi sağlık turizmi destinasyonları arasında gösterilirken, sağlık turizminin yıllık yaklaşık olarak yüzde 20 büyüme sağladığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlık turizmi yetki belgesine sahip sağlık tesisleri ve aracı kuruluşları gösterir listeler de güncellenirken, yapılan incelemeler, her üç sağlık turistinin ikisinin Avrupa'dan geldiğini ortaya koydu.

-Sağlık turizmi geliri katlanarak artacak

Bu alanda hizmet sunan sağlık kuruluşlarının bağlı olduğu Türkiye Sağlık Turizmi Derneği yetkilileri, Türkiye'nin sağlık turizmi konusundaki bilinirliğinin Afrika’da bile artmaya başladığını açıkladı. Türkiye’nin geçen yıl sağlık turizminden 4 milyar dolar gelir sağlandığını ifade eden yetkililer, bu rakamın gelecek yıllarda katlanarak artmasını beklediklerini ifade etti.

Daha önce Körfez ülkeleri ve Arap Yarımadası'ndan talep olduğu Türkiye’ye günümüzde gelen her üç sağlık turistinden ikisinin Avrupalı olduğunu bildiren yetkililer, Amerika ve Kanada'nın yanı sıra Avustralya ve Brezilya gibi uzak ülkelerden bile birçok sağlık turizmi hastasının Türkiye'yi tercih ettiğini kaydetti.

Sağlık turizmi belgesine sahip sağlık kuruluşlarında estetik ameliyattan tüp bebeğe, saç ekiminden diş tedavisine kadar insan sağlığıyla ilgili geniş bir alanda hizmetler veriliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.