TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane randevu şikayetleri artıyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan değişiklikle başlayan Onaylı Randevu Sistemi'nin daha ciddi sorunlara yol açacağı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 09:23
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
ilkhaber-gazetesi.com
Hastane randevu şikayetleri artıyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan değişiklikle başlayan Onaylı Randevu Sistemi'nin daha ciddi sorunlara yol açacağı öne sürüldü.

Hasta vatandaşların, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastanelerden muayene randevusu alabilmek için uzun süre beklemesi, randevu alarak gittikleri sağlık kuruluşlarında ise oluşan kuyruklar sıkıntılara neden oluyor. Bu durum, hem hasta memnuniyetini düşürüyor, hem de sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırıyor.

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, Sağlık Bakanlığı tarafından muayenelere gelmeyen hasta sayısını azalmak amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yapılan değişiklikle başlatılan Onaylı Randevu Sistemi'nin daha ciddi sorunlara yol açacağını öne sürdü.

Bakanlığın vatandaşları ve hekimi daha zora sokacak politikalardan vazgeçmesini isteyen Doç. Dr. Gökhan Alıcı, "Vatandaşlar kamu hastanelerinde uzun süredir randevu bulmakta ciddi sorunlar yaşıyor. Onaylı Randevu Sistemi, vatandaşın randevu sorunlarını çözemeyeceği gibi zaten kısa olan muayene süreleri daha da kısalacak, sağlık hizmetinin niteliği daha da düşürecek." dedi.

Uluslararası standartlara göre nitelikli sağlık hizmeti verilebilmesi için gereken muayene süresinin en az 20 dakika olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gökhan Alıcı, "Ülkemizde ne yazık ki birçok kamu sağlık kuruluşunda bu süre 2 dakikaya kadar inmiş durumda" diye konuştu.

Bir branş hekiminin randevu başvurularının dışında gelen sonuç hastaları ve öncelikli bazı hasta grupları ile hali hazırda zaten 70 hasta sayısının üzerinde hastaya baktığını söyleyen Doç. Dr. Gökhan Alıcı, "Nitelikli sağlık hizmeti koşullarının sağlanmasından sorumlu Bakanlık, bırakalım 20 dakika standardına uymayı, pilot hastane olarak bir kamu hastanesinde denediği iki dakikada bir randevu verme uygulamasını yoğun tepkiler nedeniyle geri çekmek zorunda kalmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanı, basına verdiği bilgilendirme metninin pek çok yerinde hastaların randevusuz da hastanelerde muayene olabileceğini beyan etmesi de oldukça manidar bir durumdur. Yeterli sağlık altyapısını oluşturmadan halkı randevusuz muayene için teşvik etmek zaten büyük kargaşaya neden olacağı gibi sağlıkta şiddet olaylarına da davetiye çıkarması kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.