TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Barut: Uyuz salgını halk sağlığını tehdit ediyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de düzensiz göç ve deprem felaketi sonrasında artan uyuz salgınına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı'nı acil önlemler almaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 11:21
Kaynak: BÜLTEN
CHP'li Barut: Uyuz salgını halk sağlığını tehdit ediyor

ADANA (İLKHABER) - CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de düzensiz göç ve deprem felaketi sonrasında artan uyuz salgınına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı'nı acil önlemler almaya çağırdı. Ülke genelinde uyuz vakalarının arttığını ve bu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Barut, Sağlık Bakanlığı'na veri paylaşma, bilgilendirme çalışmaları yapma ve salgınla mücadele için acil eylem planı hazırlama çağrısında bulundu.

Barut, son yıllarda uyuz salgınının Türkiye genelinde yaygınlaştığını ve halk sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti. Sağlık kuruluşlarına başvurularda ciddi bir artış yaşandığını ve uyuz vakalarının her bölgede görüldüğünü belirten Barut, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda etkin bir şekilde adım atmamasını eleştirdi. Aynı zamanda sağlık emekçilerinin, bu konuda uyarılarda bulunduğunu ve sorunun kontrol altına alınamadığını ifade etti.

Türkiye'ye milyonlarca düzensiz göçmenin geldiğini ve deprem felaketinin yaşandığını hatırlatan Barut, Sağlık Bakanlığı'nın elindeki verileri paylaşarak salgının kontrol altına alınması gerektiğini ve koruyucu sağlık hizmetlerinin artırılması, bilgilendirme çalışmalarının yapılması ve uyuzla mücadele ilaçlarının temininin sağlanması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önlenmesi için ulusal ölçekte acil eylem planı hazırlanmasını ve uygulanmasını talep etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.