TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 22:25
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüştü.

İki ülke heyetlerinin de bir araya gelmesinin ardından Erdoğan ve Nehammer ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'dan 22 yıl aradan sonra şansölye düzeyinde gerçekleştirilen ziyaretin tarihi bir nitelik taşıdığını söyledi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve Nehammer ile tesis ettikleri samimi diyaloğun Türkiye-Avusturya ilişkilerinde yeni bir dönemin açılmasını sağladığına işaret eden Erdoğan, ilişkileri daha da geliştirme konusunda ortak iradeye sahip olduklarını vurguladı.

Görüşmelerde, bu çerçevede üst düzey ziyaretlerin devam ettirilmesinin önemine değindiklerini aktaran Erdoğan, 1 Ekim'de yaşanan terör saldırısı sonrası, Nehammer'in terörü kınayan ve Türkiye'ye destek beyan eden açıklamaları için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? -Adil dünyayı kurmamız lazım başka çare yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Adil bir barışın kaybedeni olmaz düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz. Gazzeli kardeşlerimiz 2 gündür çok ağır bombardımana maruz kalıyor. Gazze halkının yaşadığı trajedinin hafifletilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması noktasında da çalışmalarımız sürüyor. Türkiye, çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapacaktır. Ukrayna'da savaşın sonlandırılması için diplomasinin ve müzakerelerin öneminin altını çizdim. Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılmasına yönelik bugüne kadarki çalışmalarımıza dair bilgiler verdik. İkili ve bölgesel konular hakkındaki işbirliğimizin önemini ve yakın diyaloğu sürdürme konusundaki kararlılığımızı karşılıklı olarak vurguladık."dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.