TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı adam sahte polise parasını kaptırmaktan son anda kurtuldu

Burdur'un Bucak ilçesinde, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmek üzere olan 75 yaşındaki Abdül Vahap Erdoğmuş, kuyumcudan bozdurduğu 250 bin TL'yi emniyete götürdü. Dolandırıcıların oyununu son anda fark eden yaşlı adam, polis sayesinde büyük bir kayıptan kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:35
Kaynak: İHA

Burdur'un Bucak ilçesinde, 75 yaşındaki sanayi esnafı Abdül Vahap Erdoğmuş, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmek üzereyken son anda kurtuldu. Olay, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşti. Erdoğmuş, evinde oturduğu sırada bilinmeyen bir numaradan arandı. Dolandırıcılar, Erdoğmuş'un adına 17 farklı telefon numarası ve şirket açıldığını, bunlara operasyon düzenleyeceklerini söylediler.

YAŞLI ADAMA PARAYI BOZDURUP EMNİYETÎN YOLUNU TUTTU

Dolandırıcıların tuzağına düşen Erdoğmuş, evdeki altın ve paralarını çıkarması istendi. Bunun üzerine, kuyumcuya gidip yaklaşık 250 bin TL değerindeki altınlarını bozdurarak parayı aldı. Ancak, dışarıda düşünmeye başladıktan sonra durumu fark ederek, hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek parayı teslim etmek istedi.

DOLANDIRICILAR ''BİZ ZATEN POLİSİZ EMNİYETE NEDEN GİTTİN'' DİYEREK BİRDE SİTEMDE BULUNDULAR

Polisler, dolandırıcıların oyununu anladıklarında, Erdoğmuş'un parayı teslim etmeye niyetli olduğunu öğrenince durumu kontrol altına aldılar. Dolandırıcılar, telefonda Erdoğmuş'a “Emniyete niye gittin? Biz polisiz zaten” diyerek sitemde bulundular.

Abdül Vahap Erdoğmuş, dolandırıcılara karşı nasıl bir tuzağa düşmekte olduğunu şöyle anlattı: “Beni telefonda hipnoz ettiler. Evdeki altınlarımı ve paramı çıkarmamı istediler. Normalde sokaktan geçen biri benden para istese düşünürüm ama bu dolandırıcılarla konuşurken, parayı çıkarıp onlara gönderdim.”

Olayın ardından sivil polisler, dolandırıcıların eve gelmesini beklemek üzere Erdoğmuş’un evine yönlendirdiler. Ancak dolandırıcılar, Erdoğmuş’un emniyete gittiğini öğrendiklerinde geri adım attılar.

dolandırıcı

Erdoğmuş, kendisini arayanların bir kez görüntülü aradığını ve arayanın yüzünü gördüğünü, ancak hemen kapattığını belirtti. Dolandırıcıların, “Sen bizim işimize taş koydun” diyerek kendisine küfrettiğini de ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.