TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya'da Oba Makarna fabrikasındaki patlamadan kurtulan işçi yaşadığı dehşet anları anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 16:23
Kaynak: İHA
Sakarya'da Oba Makarna fabrikasındaki patlamadan kurtulan işçi yaşadığı dehşet anları anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı ve çok sayıda kişi yaralandı.

Patlama anı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında 16 Eylül 2024 saat 13:15 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada çıkan yangın, bölgedeki itfaiye ekiplerinin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındı. Olay yerine Sakarya, Düzce ve Kocaeli'den çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, orman, polis ve jandarma personeli sevk edildi. Patlamada yaralanan 25 kişiden 6'sının durumu ağır ve 2 yaralı entübe edildi.

İşçi Zafer Emanet patlama anını anlattı

Patlama sırasında fabrikanın içinde bulunan işçilerden Zafer Emanet, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: "Patlama öyle bir şiddette oldu ki, üzerimizde hiçbir kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum ve bir anda beyaz bir ışık parladı. Kafamı çevirdiğimde her yer yıkılmış ve içerisi yanıyordu. Biz içerde mahsur kaldık ve bir süre çıkamadık." Emanet, olay sırasında vücudunda 2. derece yanıklar oluştuğunu ve Hendek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirtti.

Yaralılar hastaneye sevk edildi

Patlama sonrası hastaneye kaldırılan yaralılardan 7'si ambulanslarla Kocaeli Şehir Hastanesi'ne, 8'i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastane önünde, yaralıların yakınları iyi bir haber almak için bekliyor. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olay yerindeki incelemelerinin ardından patlamanın etkileri ve yaralı sayısı hakkında bilgi verdi.

İşçi: "Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu"

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a fabrikada yaşananları anlatan yaralı işçi Zafer Emanet, "Patladıktan sonra bir şeyler yıkıldı. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı. Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık" dedi.

Duygu dolu anlar yaşayan Zafer Emanet'in annesi ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a sarılarak gözyaşı döktü. Başkan Alemdar, yaralı yakınlarını hastane önünde teskin etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.