TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için hazırlıklar sürüyor

Karabulut ailesinin talebi üzerine Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması kabul edildi. Acılı aile, Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla gerçeğin ortaya çıkmasını umuyor, ancak yılların geçmesiyle DNA bulgularının kaybolmuş olabileceği endişesini taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:52
Kaynak: İHA
Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için hazırlıklar sürüyor

2009 yılında vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un ailesi, katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için başvuruda bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilen talep doğrultusunda mezarın açılması için hazırlıklar devam ediyor. Karabulut'un teyzesi, mezarın açılmasının gecikmesine ve DNA bulgularının kaybolma ihtimaline dikkat çekti.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından canice katledilmiş, Garipoğlu ise 2014 yılında Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti. Ancak, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğine dair iddiaların ardından Karabulut ailesi, mezarın açılması talebinde bulundu. Ailenin avukatları tarafından yapılan bu başvuru, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilerek Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat gönderildi.

münevver karabulut

Münevver Karabulut'un teyzesi: "Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak"

Münevver Karabulut'un teyzesi,yaptığı açıklamada, yıllardır bu olayla yaşadıklarını dile getirdi.  Karabulut ailesinin talebi üzerine kabul edilen fethi kabir işlemi için hazırlıklar sürerken, Karabulut'un acılı teyzesi, "Pazartesi günü inşallah Allah'ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA'sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.