TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de KYK yurdunda ki taciz iddialarına İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığı, Mersin KYK Kız Yurdu’nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığına dair yapılan sosyal medya paylaşımlarının asılsız olduğunu açıkladı. 15 sosyal medya hesabı hakkında inceleme başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
Mersin'de KYK yurdunda ki taciz iddialarına İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığı, Mersin KYK Kız Yurdu'nda bir kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönünde sosyal medyada yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Olayın ardından emniyet güçleri ve yurt yönetimi hemen harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı, Mersin KYK Kız Yurdu'nda yaşanan cinsel saldırı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Daire Başkanlığı tarafından, bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığına dair sosyal medyada yapılan paylaşımlar tespit edildi. Bu iddialar üzerine Mersin Valiliği koordinesinde emniyet birimleri ve yurt görevlileri hızla olay yerine intikal etti.

Yapılan görüşmeler sonucunda, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyetin olmadığı anlaşıldı. İçişleri Bakanlığı, bu tür provokatif sosyal medya paylaşımlarını yapan 15 hesapla ilgili "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını belirtti.

EGM, sosyal medyada siber zorbalık, sapkın düşünceler ve kadına yönelik şiddet eğilimleriyle mücadele ettiği gibi, yalan bilgiler ve dezenformasyonla da kararlı bir şekilde mücadele edeceğini ifade etti. Bakanlık, güvenlik güçleriyle birlikte halkın huzurunu tehdit edenlerle mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.