TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya'da enkaz kaldırma işlerinde usulsüzlük: 5 kişi tutuklandı

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde hasar gören binaların yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yaptığı tespit edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı. Zanlıların 13.5 milyon TL haksız kazanç elde ettiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:23
Kaynak: İHA
Malatya'da enkaz kaldırma işlerinde usulsüzlük: 5 kişi tutuklandı

Malatya’da 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde hasar gören binaların yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ENKAZ KALDIRMA İŞLEMLERİ İHALESİZ BİR ŞEKİLDE FİRMAYA VERİLMİŞ

Doğanşehir ilçesinde, 61 adet hasarlı taşınmazın yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin ihalesiz şekilde bir firmaya verildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, bu işlemlerin teknik şartnameye uygun yapılmadığı ve enkazın geri dönüşüm firmalarına satılarak 13.5 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya, Ankara ve Elazığ'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 6 zanlıdan 5’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.