TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis'e havan topu düştü

Kilis sınırına Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu düştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
Kilis'e havan topu düştü

Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis'in Oylum Höyüğü ve Akıncılar'da düştü. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, Suriye tarafında farklı gruplar arasında yaşananlar sırasında havan toplarının Türkiye sınırına düştüğünü iddia edildi.

İddialara göre Suriye tarafında çatışmadan seken bir roket, Kilis sınırında mayınlı araziye düştü. Patlamaların ardından mayınlı bölgede yangın çıktı. 

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, "Birliklerimizin herhangi bir dahli yok, karşılık da verildiği doğru değil" denildi. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye-Suriye bölgesinde meydana gelen olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Suriye sınırında farklı gruplar arasında çıkan bir çatışmada seken RPG-7 mermisi Türkiye sınırındaki mayınlı araziye isabet etti. Mermi bölgesinde bir yangın çıktı, ancak olayda can kaybı yaşandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye-Suriye bölgesinde meydana gelen olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Suriye sınırında farklı gruplar arasında çıkan bir çatışmada seken RPG-7 mermisi Türkiye sınırındaki mayınlı araziye isabet etti. Mermi bölgesinde bir yangın çıktı, ancak olayda kayıp yaşanmadı.

TSK'nın Müdahalesi Yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'deki bu kalıcıa müdahalesinin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca olayın Türkiye'ye yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmediği ve sınır güvenliğinde herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

Resmi Kaynaklara İtibar Çağrısı

Yapılan açıklamalarda, sınırlarımıza yönelik herhangi bir tehdit olmadığı vurgulanarak, kamuoyunun yalnızca resmi olarak yapılan bilgilendirmelere itibar edilmesi gerektiği ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada dolaşan yanlış bilgiler konusunda dikkatli olunması programında yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.