TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kadıköy'de ambulans geçişini engelleyen şahısların yakalandığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kadıköy'de ambulansları engellemeye çalışanların yakalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 12:15
Kaynak: Haber Merkezi

Kadıköy’de motosiklet sürücüsü ve arkadaşı ambulansı durdurup içerisinde hasta olup olmadığını kontrol etmişti. Olayın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından, “İstanbul Kadıköy’de ambulansla hasta taşıyan arkadaşlarımız akıl almaz bir olay yaşadı. Bir motosikletteki iki şahıs ambulansa yol vermemekte direttiler. Hastayı görmek istediler. Sonunda gördüler. İzleyin, bu iki şahısta insanlık göremeyeceksiniz. Yasa peşlerinde” paylaşımı yaptı. Bugün ise Koca'ya cevap veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sayın Bakanım, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır. Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

kadıköy ambulans

Bakan Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

''GEREĞİ YAPILDI-17 Sayın Bakanım, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede hasta taşıyan bu ambulansımızın önüne geçen şahısların E.B. ve M. T olduğu tespit edilmiş ve şüpheliler yakalanmıştır. Trafikte geçiş üstünlüğü olan, can taşıyan ve zamanla yarışan ambulansları engellemeye çalışan olursa, onları yakalayıp adalete teslim edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda, hasta taşıyan bir ambulansın geçişini engelleyen şahısların E.B. ve M.T. olduğu tespit edildi. Şüpheliler yakalanarak adalete teslim edildi.

Trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olan ve can taşıyan ambulansların zamanla yarıştığı bilinciyle, ambulansları engellemeye çalışan kişilere karşı kararlı bir tutum sergilendiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.