TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylem Tok hakim karşısında

Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok, bugün mahkemeye çıkarak adaletin sağlanması için yeniden yüz yüze geldi. Oğuz Murat Aci'nin ailesi, duruşmada mahkeme heyetine duygusal mektuplar sundu. Aci’nin ailesi, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesini talep ederek, adaletin sınır tanımaması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 23:17
Kaynak: İHA
Eylem Tok hakim karşısında

Boston’da devam eden duruşmada, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ehliyetsiz sürücü olan oğlu Timur Cihantimur'u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, hakim karşısına çıktı. Aci’nin ailesinin mahkemeye sunduğu mektupta, adaletin coğrafi mesafelere bağlı olmaması gerektiği ifade edildi. Mahkemeye gönderilen mektuplarda, Aci’nin annesi ve eşi, oğullarının kaybı sonrası hissettikleri acıyı dile getirerek, sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Anne Pervin Aci, oğlunun ölümünün önlenebilir bir dikkatsizlik sonucu gerçekleştiğini belirterek, "Oğlum, nazik ve sorumluluk sahibi bir gençti. Ancak bir başkasının düşüncesizliği yüzünden hayatını kaybetti," dedi. Aci’nin eşi Şükriye Aci ise kocasının kaybının ardından yaşadığı tarifsiz acıyı ve adalet beklentisini dile getirerek, "Oğlum bir gün babasının nerede olduğunu soracak. O an ne cevap vereceğimi bilmiyorum," ifadelerini kullandı.

Duruşma, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi konusunda karar verilmesi beklenerek devam ediyor. Aci ailesi, mahkeme kararının kendilerine bir nebze olsun huzur getirmesini umuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.