TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Korgeneral Ömer Paç, kaçak elektronik sigara kaçakçılığından tutuklandı

Kıbrıs'ta 2016-2017 yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanlığı yapan emekli Korgeneral Ömer Paç, 3 valiz dolusu kaçak elektronik sigara tütünü ile yakalandı ve tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
Emekli Korgeneral Ömer Paç, kaçak elektronik sigara kaçakçılığından tutuklandı

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanlığı görevini 2016-2017 yıllarında üstlenmiş olan emekli Korgeneral Ömer Paç, Kıbrıs'ta 3 valiz dolusu elektronik sigara tütünü kaçakçılığından dolayı tutuklandı. Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Paç, 22 Şubat 2024 tarihinde Ercan Havalimanı'nda VIP yolcu gidiş bölümünden üç valiz dolusu, toplamda 478 karton elektronik sigara tütününü ihracat izni almadan yurtdışına çıkarmak suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı.

Polis çavuşu Sultan Gizem Dönmez, Paç'ın söz konusu tütünleri ülkeden çıkarmak için gerekli izni almadan hareket ettiğini ifade etti. Aynı gün Ankara Esenboğa Havalimanı'nda tütünlere el konulduğu bildirildi. Zanlının aynı gün içinde ülkeye döndüğü ve 23 Şubat 2023 tarihinde tutuklandığı belirtildi.

Polis, Paç'ın evinde de arama yapılması gerektiğini ve mesele ile bağlantılı diğer şahısların incelenmesi gerektiğini ifade etti. Paç'ın tutuklu kalması talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

ÖMER PAÇ KİMDİR?

Emekli Korgeneral Ömer Paç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevlerde bulunmuş bir askerdir. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında gerçekleşen Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) Kıbrıs Türk Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştır. Paç'ın askeri kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunduğu ve önemli komutanlık görevlerini üstlendiği bilinmektedir.

Paç'ın görev yaptığı dönemler arasında 1999-2002 yılları arasında K.K. Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı Mali Plan ve Program Şubesi Müdürlüğü, 2002-2004 yılları arasında Işıklar Askeri Lisesi Komutanlığı, 2008-2010 yılları arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve 2012'de K.K.Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı gibi görevler bulunmaktadır. Paç, bu görevlerde önemli sorumluluklar üstlenmiş ve askeri kariyerinde çeşitli deneyimler edinmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.