TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da TUSAŞ Tesislerine terör saldırısı: Patlama ve silah sesleri panik yarattı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesisinde meydana gelen patlama, bölgede büyük paniğe yol açtı. Olayın sebebi ve detaylarıyla ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 17:02
Kaynak: İHA
Ankara'da TUSAŞ Tesislerine terör saldırısı: Patlama ve silah sesleri panik yarattı

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

tufaş

Yerlikaya: "Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır." açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: "TUSAŞ'ta yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemeli"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Resmi olamayan bilgilere göre çatışma devam ediyor.

tufaş

TBMM Başkanvekili Adan, Genel Kurul'da TUSAŞ'a yönelik saldırıyı kınadı

TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM Genel Kurulunda, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı hakkında yaptığı açıklamayı okudu.

Celal Adan, "Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.Adan, daha sonra birleşime ara verdi.

Ankara'daki TUSAŞ terör saldırısına Bakan Kacır'dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına dair önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Kacır, İstanbul’da katıldığı bir toplantının ardından yaptığı açıklamada, TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğuna dair bilgi aldığını belirtti. Savunma Sanayi Başkanıyla iletişim kurduğunu ifade eden Kacır, “Kendisi haberi doğruladı ancak henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim tüm mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin” dedi.

Olayın ardından güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Saldırının nedeni ve ayrıntılarıyla ilgili gelişmeler bekleniyor.

Yılmaz Tunç'tan TUSAŞ terör saldırısına sert tepki

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından şiddetle kınandı.Bakan Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Hain terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli bir soruşturma başlatıldığı bilgisi verilirken, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi.

Bakan Tunç, açıklamasında ayrıca, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diyerek, saldırının ardından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayla ilgili gelişmelerin takip edileceği ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

Yılmaz Tunç

Savunma sanayisi temsilcileri TUSAŞ'taki terör saldırısının ardından İstanbul'dan Ankara'ya hareket etti.Olay sırasında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu ve savunma sanayisi alanındaki üst düzey yetkililer, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen SAHA EXPO'da bulunuyordu.

Terör saldırısını haber alan heyet, hızla fuar alanından ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti.

AYRINTILAR GELİYOR....  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.