TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da FETÖ/PDY mahrem imamlarına yönelik operasyon: 6 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik çalışmalarda gözaltılar gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da FETÖ/PDY mahrem imamlarına yönelik operasyon: 6 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettiş yardımcılığı yazılı sınavı öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti yapıldı.

Bu kapsamda, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği ve soru aldığı belirlenen örgüt mensubu 2 şüpheli ile birlikte toplamda 6 şüphelinin Ankara merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

MAHREM İMAMLARIN OPERASYONEL HATLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SONUCU 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, FETÖ/PDY mahrem hizmetler yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren mahrem imamların kullandığı operasyonel hatlara yönelik çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda, Maliye Bakanlığı personelleri arasında yer alan vergi müfettiş yardımcıları, vergi müfettişleri ve gelir uzmanlarının örgüt sorumlularıyla operasyonel hat kullanarak örgütsel iletişim kurdukları tespit edildi.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettiş yardımcılığı yazılı sınavı öncesinde sınav sorularının örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespit edilmesi üzerine, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği ve soru aldığı belirlenen 2 FETÖ mensubu ile birlikte toplamda 6 şüpheli, Ankara merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesine ilişkin işlemlerin devam ettiği, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.