TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı Dağı'nda ölümden dönen Hollandalı Akademisyen kahreden detayları paylaştı

Ağrı Dağı'na yaptığı zirve tırmanışının ardından donarak hayatını kaybeden iki dağcının acı hikayesi, olaydan sağ kurtulan Hollandalı akademisyen Usseb Karahalil'in anlatımıyla gün yüzüne çıktı. Erzurum'da tedavi gören Karahalil, tırmanış sırasında yaşananları ve arkadaşlarının kaybını gözyaşları içinde paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 15:11
Kaynak: AA
Ağrı Dağı'nda ölümden dönen Hollandalı Akademisyen kahreden detayları paylaştı

20 Temmuz Cumartesi günü, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmanan gruptan iki kişi, 5 bin 50 metrede sis ve tipi nedeniyle mahsur kaldı ve daha sonra kayboldu. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, bölgede İHA destekli arama kurtarma çalışması başlattı. Kaybolan dağcılar Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın'ın cansız bedenleri, yerel rehber Barzani Ceylan ve arkadaşı tarafından 4 bin 900 metrede bulundu.

Usseb Karahalil

Tırmanışın Kahreden Detayları

İki çocuğuyla birlikte dağa tırmanan ve ayak bileği kırılan 51 yaşındaki Hollandalı akademisyen Usseb Karahalil, yaşadığı dehşeti anlattı. Karahalil, 18 Temmuz'da çocukları Siirin ve Milan ile Doğubayazıt'tan ayrılıp grup halinde tırmanışa başladıklarını belirtti. 7 kişilik grubun 3 bin 200 metreye ulaştığında bir arkadaşlarının geri dönmesiyle 6 kişi olarak tırmanışa devam ettiklerini ifade etti. Gece saat 01.00 civarında tırmanışa devam eden grup, 4 bin 800-900 metrede iki dağcının gruptan ayrılıp ilerlediğini ve rehberlerinin onları uyardığını söyledi.

Olumsuz Hava Koşulları

Karahalil, yaklaşık 5 bin metreye ulaştıklarında olumsuz hava koşullarıyla karşılaştıklarını belirtti. Sis ve fırtına nedeniyle göz gözü görmez hale gelince, çocuklarıyla birlikte geri dönmeye karar verdiklerini anlattı. Sabah 10:30 civarında aşağı inerken, rehberin kaybolan dağcılara ulaşamadığını ve kaybolduklarını öğrendiklerinde büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Zor Şartlarda Kurtuluş

Rehber eşliğinde geri dönerken ayak bileği kırılan Karahalil, yürümekte zorluk çektiğini ve zaman zaman sürünerek aşağıya indiğini belirtti. Rehberlerin kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Karahalil, kaybolan dağcıları aramaya giden rehberlerin hava şartları kötüleştiği için geri dönmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Karahalil, yaşadığı bu korkunç deneyimi anlatırken gözyaşlarını tutamadı ve hayatını kaybeden arkadaşlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Tedavi Süreci Devam Ediyor

Buhara Hastanesi Başhekimi Dr. Hulki Aşır, ayak bileği kırılan Karahalil'in tedavisinin sürdüğünü ve gün içinde ameliyat edileceğini belirterek, hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.