TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar, ‘’Adana’ya üç müjdem var’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldığı programda Adana’ya dair yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsetti. 

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 21:57
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Zeydan Karalar, ‘’Adana’ya üç müjdem var’’

Serhan Asker’in sunduğu ve kültür, sanat, müzik, edebiyat alanlarında ekranlarda faaliyet gösteren ’Görkemli Hatıralar’ programına bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuk oldu. Başkan Karalar, katıldığı programda Adana’ya dair yapmış olduğu ve bundan sonraki süreçte de yapmak istediği projelerden bahsetti.
Öncelikle Cumhuriyet kutlamalarında kendisini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek söze başlayan Karalar, “Hiçbir koşulda beni yalnız bırakmayan kardeşlerime ve hiçbir çağrı bırakmadan burada salonu dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bir dönemde 3 alt geçit yapan benden başka belediye başkanı yok”

“Adana Megapol olmuş bir kent artık. Dolayısıyla trafik sıkıntısı Adana’da da var ama bunu çözmek için çok ciddi çalışmalarımız var. Bir dönemde 3 alt geçit yapan belediye başkanı yok biz yaptık. Bir dahaki döneme alt geçit çalışmalarımız devam edecek. Birçok bulvar açılışı gerçekleştirdik 5 Bulvar çalışmamız daha olacak” diyen Karalar, Obalar ve Saydam Caddelerinde de çok ciddi çalışmalar yapmayı planladıklarını aktardı.
Bu kadar borca, pandemi ve depreme rağmen Adana’nın sadece merkezinde değil, ilçelerinde de ciddi çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Karalar, “Birçok ilçede yol ve su sorununu çözen belediye biz olduk” dedi. 


Zeydan Karalar, ‘’Adana’ya üç müjdem var’’

Başkan Karalar Adananın trafiğini rahatlatacak üç projesinden şu şekilde bahsetti:
“Bir sonraki dönemde dolmuş ve arabaları merkeze sokmayacağız. ‘Nostaljik Tramvay’ projemiz hazır, bu sayede merkezde trafik sorunu yaşanmayacak. İkincisi bana sürekli metro soruluyor. Metroyu ben sizden daha çok istiyorum. Fakat 5 senedir Sayın Cumhurbaşkanımız Adana’nın borç yükünden dolayı onaylamıyordu. Artık borcumuz da yok. Bizim hafif raylı sistem projemizi onaylarsa trafiği rahatlatması açısından onu da yapacağız. Turgut Özal Bulvarına da bir tramvay müjdemiz var.”

‘Adana’ya en büyük iyiliğin nedir?’ diye sorarlarsa 2 şeyi söylerim diyen Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunları burada anlatmam belki biraz abartı olacak ama ‘Adana’ya en büyük iyiliğin ne oldu?’ diye sorarlarsa 2 şeyi söyleyebilirim. Birincisi Adana’nın artık güzellikleri konuşuluyor. Adana’yı kimse bilmezken bugün ulusalda konuşuluyoruz. Adana’ya gelen turist sayısı 60 bin civarındayken 500 binleri buldu. İkincisi bunu hep söylüyorum Adana’nın geliri civar illerden daha düşük bu direkt hizmete yansıyor. Bu işle ilgili çok çaba gösterdim. Çok borcu olan ve hizmet yapamaz bir belediye durumundayken gururla bu borcu bitirdik ve Adana’nın kimseye ihtiyacı kalmadı.”

zeydanprogram

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.