TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyuncu Ahu Tuğba kimdir? Kaç yaşında öldü? Kaç kez evlilik yaptı?

Türk sinemasının usta oyuncularından Ahu Tuğba, yaşamını sürdürdüğü ABD'nin Miami kentinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın sevilen oyuncusu Ahu Tuba kimdir? Kaç kez evlendi, hayatını kaç yaşında kaybetti gibi soruların cevabı haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Oyuncu Ahu Tuğba kimdir? Kaç yaşında öldü? Kaç kez evlilik yaptı?

Türk sinemasının usta oyuncularından Ahu Tuğba, yaşamını sürdürdüğü ABD'nin Miami kentinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, oyuncunun cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleriyle irtibata geçildiğini duyurdu. Tuğba, daha önce geçirdiği trafik kazasının ardından Miami'de bir süre tedavi görmüştü.  Peki Yeşilçam'ın sevilen oyuncusu Ahu Tuba kimdir? Kaç kez evlendi, hayatını kaç yaşında kaybetti gibi soruların cevabı haberimizde...

Ahu Tuğba Kimdir? Hangi Okullarda Okudu?

Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955'te İstanbul'un Yeşilköy semtinde varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Amerikan Kız Lisesi ve Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun olan Tuğba, Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümünde eğitim gördü ancak eğitimini tamamlamadan yarıda bıraktı.

Sinema kariyerine, ünlü yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda karşılaştığı Ahu Tuğba'ya film teklif etmesiyle başladı. Henüz ortaokul yıllarında sinema dünyasına adım atan oyuncu, 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başladı. 1980'li yılların başlarında ise ünlü bir isim haline geldi ve o dönemin Türk sinemasının seks sembollerinden biri olarak kabul edildi.

Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı ama kalbi temiz karakterleri canlandıran Ahu Tuğba, bu rollerle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Ayrıca gazino sanatçısı olarak da çeşitli gösteriler yaptı ve 1987 yılında bir müzik albümü çıkardı.

ahu tuğba

Ahu Tuğba Hangi Filmlerde Oynadı?

Ahu Tuğba, Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço gibi dönemin ünlü oyuncularıyla başrol paylaştı. 1980'li yıllarda ise Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte dönemin en önemli seks sembollerinden biri olarak anıldı.

ahu tuğba

Ahu Tuğba Kaç Kez Evlendi?

Ahu Tuğba, yaşamı boyunca toplam 10 kez evlilik yaptı. 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. 1991'de Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden 11 Kasım 1993 doğumlu "Ahu" (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında bir kızı bulunmaktadır.

Ahu Tuğba, İstanbul'un Osmanbey semtinde "Guantenamera" adlı gece kulübünün sahibiydi. Son yıllarını ise ABD'nin Miami şehrinde kızıyla birlikte geçirdi.

ahu tuğba

Ahu Tuğbanın Kızı Kimdir?

Ahu Tuğba'nın kızı, Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij'dir. 11 Kasım 1993 doğumlu olan Ahu Anjelik, Ahu Tuğba'nın 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evlilikten dünyaya gelmiştir.

Ahu Anjelik, annesi Ahu Tuğba ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde yaşamaktaydı.

Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij

Vefatı

Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024 tarihinde Miami'deki evinde hayatını kaybetti. Oyuncunun cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

ahu tuğba

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.