TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti: Yeşilçam'ın kötü adamı unutulmayacak

Kemal Sunal'ın başrolünde olduğu Korkusuz Korkak filmindeki "Gaddar Kerim", Umudumuz Şaban filmindeki "Mardinli Arif", Tatar Ramazan filmindeki "Cıbıl Halil" rolleriyle hafızalara kazınan Hikmet Taşdemir, tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti: Yeşilçam'ın kötü adamı unutulmayacak

Siyah deri eldivenleri, füme pardösüsü, güneş gözlükleriyle tanınan sinemanın kötü adamı Taşdemir, bir süredir Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
2 Şubat 1942'de Erzurum'da dünyaya gelen Hikmet Taşdemir, astsubay bir ailede doğdu. Askeri okul sınavlarını kazandı ancak yarıda bırakarak bir fabrikada çalışmaya başladı. Burada çalışırken bir parmağını makinaya kaptırdı. Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Burada bir gün tesadüfen Yılmaz Güney ile tanıştığı biliniyor. Güney, Taşdemir'i Umutsuzlar filminde "parmaksız" adlı kiralık katil rolünde oynattı. Taşdemir, birçok filmde yardımcı rollerde oynadı.
Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki "Gaddar Kerim", Umudumuz Şaban filmindeki "Mardinli Arif", Tatar Ramazan filmindeki "Cıbıl Halil" ve Dünyayı Kurtaran Adam filmindeki "Sihirbaz" rolleriyle hafızalarda yer etti. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı.

Taşdemir'in vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı

Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hikmet Abi'yi kaybettiğimizi öğrendim. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Yılmaz Güney'in oğlu Mahmut Güney de, "Hikmet Abi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Oyunculuğuyla, duruşuyla ve karakteriyle Yeşilçam'ın efsanelerindendi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.
Taşdemir'in cenazesi, 27 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da defnedilecek.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.