TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin en izlenen çizgi karakteri Kral Şakir, yeni filmi "Devler Uyandı" ile sinemalarda!

Türkiye'nin favori çizgi karakteri Kral Şakir'in altıncı filmi "Devler Uyandı" vizyona girdi. Yapılan açıklamaya göre, bu filmde Kral Şakir, yapay zeka devrimini konu alarak teknolojiyi doğru kullanmanın önemine vurgu yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'nin en izlenen çizgi karakteri Kral Şakir, yeni filmi "Devler Uyandı" ile sinemalarda!

Türkiye'nin en çok izlenen çizgi karakteri Kral Şakir'in yeni filmi "Devler Uyandı" sinemaseverlerle buluştu. Rafi 2000 Prodüksiyon tarafından yapılan yapım, günümüzde oldukça tartışılan yapay zeka devrimini merkezine alıyor ve teknolojiyi doğru bir şekilde kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Nemrut Dağı'nın kültürel zenginliklerini çocukların gözünden beyaz perdeye aktaran film, ünlü bir teknoloji firmasının elektronik cihazları mobil hale getirerek yapay zeka ile kontrol edilebilecek sistem geliştirmesini konu alıyor. Şakir ve ailesi, bu teknolojik gelişmelere hayranlık duyar. Ancak, şirketin sahibi Harun'un yatırımları, geçmişte Şakir'in babanesi olan Arkeolog Seniha'nın liderliğindeki keşif gezileriyle tarih öncesine ait bir taşı ortaya çıkarmasıyla farklı bir boyut kazanır. Taşın içinden serbest bırakılan kötü bir savaşçı, Harun'un karakterine bürünerek olayları başlatır.

Film, Şakir ve ailesinin Nemrut Dağı'nda heykel başlarının gizemini çözmeye ve kaybolan babane Seniha'yı bulmaya çalışmalarını, aynı zamanda dünyayı kötü niyetli savaşçılardan koruma mücadelesini ele alıyor.

Grafi2000 Prodüksiyon Kurucu Ortağı Varol Yaşaroğlu, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, akran zorbalığı ve yapay zeka gibi konulara dikkat çekerek, "Devler Uyandı" filminin bu temaları işleyerek çocuklar ve aileler üzerinde farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. Yaşaroğlu ayrıca, filmin görsel teknik açıdan da önemli bir ilerleme kaydettiğini ve 3D animasyon teknikleriyle gerçek mekan algısı oluşturduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.